Kaikista nautinnollisimpaan ajoon talvella, hyvien talvirenkaiden osto on välttämätöntä. Näiden renkaiden kulutuspinta sisältää syvempiä uria verrattuna kesärenkaisiin. Tämä suunnittelu takaa paremman pidon autollesi, kun ajat talven lumisilla teillä. Talvirenkaat ovat optimoitu ajoa varten, joka tapahtuu alle 7 celsiusasteen lämpötiloissa. On olemassa nastarenkaita, jotka lisäävät pitoa jäällä ja lumella. Talvirenkaiden käyttö on pakollista Suomessa.

Jos et ole vielä koskaan ostanut talvirenkaita autoosi, saatat miettiä mikä on paras aika ostaa ne. Paras aika ostaa talvirenkaat, on ennen talven tuloa. Ainoa asia, mikä on sitten enää jäljellä, on asentaa renkaat autoosi, niin olet valmis ajoon lumisilla teillä. Jos ostat talvirenkaat tarpeeksi ajoissa, saatat saada ne halvemmalla. Jos ostat ne vasta talvella, monet jälleenmyyjät ovat nostaneet talvirenkaiden hinnat korkeiksi suuren kysynnän takia. Joudut siis maksamaan enemmän verrattuna siihen, jos ostaisit talvirenkaasi kesällä.

On olemassa monia eri asioita, joita kannattaa harkita talvirenkaita ostaessa. Tärkeimmät asiat mitä kannattaa miettiä on jarrutus- ja ohjattavuusominaisuudet sekä vesiliirron resistanssi. Kannattaa myös miettiä renkaan kulutuspinnan mallia, vierintävastusta ja ajomukavuutta. Pidä myös huoli siitä, että renkaalla on hyvät takuuehdot. Jos renkaasta löytyy vikoja tai puutteita muutama päivä oston jälkeen, ota yhteyttä jälleenmyyjääsi ja pidä huoli siitä, että he korvaavat renkaan oikealla tavalla.

Saatat myös miettiä käytetyn talvirenkaan ostoa. Tämä riippuu käytetyn renkaan kunnosta. Jos niitä on käytetty todella pitkään, saattaa olla, että renkaat ovat menettäneet suorituskykynsä. Tämänlaisten renkaiden ostaminen ei ole kannattavaa eivätkä ne suoriudu tarvittavan hyvin lumella ja jäällä. Uusi talvirengas on siis usein parempi kuin käytetty talvirengas. Jos sinulla on siis varaa ostaa uudet talvirenkaat, kannattaa se tehdä välttääksesi huonojen käytettyjen renkaiden ostamista.

Lisää apua talvirenkaan ostoon löydät täältä. Käy katsomassa verkkosivumme Nokian Renkaat, josta löydät lisää aiheeseen liittyvää informaatiota.