Kesärenkaat ovat matalan profiilin renkaat, jotka on suunniteltu tarjoamaan herkkää käsittelykykyä sekä tiukkaa ohjautumista kuivissa ja märissä ajo-olosuhteissa. Kesärenkaat tunnetaan myös performance-renkaina ja ne ovat suunniteltu tarjoamaan erinomaista kitkaa märällä ja kuivalla sekä erinomaista ohjattavuutta. Niitä voidaan käyttää lämpiminä kuukausina keväästä syksyyn, riippuen siitä missä asut. Jos asut etelässä, saattaa olla että voit ajaa kesärenkailla marraskuun loppuun asti.

Yksi asioista, joka tekee kesärenkaat loistaviksi, on se että ne on optimoitu erinomaiseen ajopitoon. Ajo kesärenkailla tapahtuu tasaisesti, vaikka ajaisitkin kaatosateella, hieman kosteassa, tai erittäin kuumassa ympäristössä. Niiden kulutuspinta on tehty kumista ja täyteaineista. Tämä kumiseos sisältää tahmeita lisäaineita, joka takaa renkaiden pidon märissä ajo-olosuhteissa. Kumiseos tarjoaa myös täydellistä tiukkuutta, joka pitää renkaan oikeassa muodossa tulikuumilla asfalttiteillä.

Kulutuspinnan kuviot kesärenkaissa ovat normaalisti suoremmat ja matalammat kuin talvirenkaissa. Renkaissa on myös vankat tukikaaret, jotka pitävät huolen siitä, että renkaan kosketuspinta tiehen on suuri joka hetkellä. Tämä johtaa tasaisempaan ajoon mutkissa, jarrutuksissa ja kiihdytyksissä. Koska kesärenkaissa on usein epäsymmetrisiä uria, niiden rotaatio saattaa olla hieman rajoittunut. Eturenkaat saattavat vaihtaa paikkaa vain takarenkaiden kanssa, eikä sikin sokin, jotta renkaiden tasainen kuluminen pysyy.

On olemassa kesärenkaita, jotka ovat huippuluokkaa verrattuna toisiin kesärenkaisiin. Vaikka tämä saattaa tulla uutisena, se on siltikin totta. Laadukkaat kesärenkaat pitävät paljon paremmin märällä ja kuivalla. Kesärenkailla ei kuitenkaan voi ajaa liian kylmällä, sillä kun lämpötilat menevät liian alhaisiksi, renkaan kumiseos kovettuu. Tämä tarkoittaa, että renkaan pito-ominaisuudet vähenevät. Kesärenkaat suoriutuvat kuitenkin sateisilla teillä erinomaisesti.

Jos haluat lisää informaatiota kesärenkaista, käy verkkosivuillamme tänään täällä https://www.nokianrenkaat.fi/