Uusien renkaiden osto saattaa tuntua helpolta, jos sitä on tehnyt jo useita vuosia, mutta jos olet ostamassa autoosi renkaita ensimmäistä kertaa, kannattaa olla huolellinen koko ostoprosessin ajan. Pidä huoli siitä, että otat tarpeeksi aikaa itsesi kouluttamiseen renkaiden ostosta ja eri rengasvaihtoehdoista, jota markkinoilla on tarjolla. Jos etsit uusia renkaita talveksi, täytyy ottaa selvää, mitkä ovat oikeanlaiset talvirenkaat niihin olosuhteisiin, jossa sinä ajat.

Ennen kuin menet ja ostat talvirenkaat, kannattaa harkita muutamaa asiaa. Ensimmäisenä täytyy selvittää, tarvitsetko nastarenkaat vai kitkarenkaat. Molemmat näistä renkaista on suunniteltu talvikäyttöön, mutta ne eroavat hieman toisistaan. Nastarenkaat on suositeltu niille alueille, jossa on talvella äärimmäisiä ajo-olosuhteita, kuten rankkoja lumipyryjä, jäisiä teitä sekä erittäin kylmiä lämpötiloja. Nastarenkaissa on metalliset nastat, jotka pureutuvat jäähän, joka tien päälle on muodostunut. Tämä auttaa sinua hallitsemaan autoasi paremmin jäisillä teillä. Jos asut kuitenkin alueella, jossa ei ole niin rankkoja talviolosuhteita ja talvi on leuto, kitkarenkaat saattavat olla parempi ratkaisu sinulle.

Toinen asia, mistä kannattaa ottaa selvää on se, asennatko talvirenkaat itse vai tarvitsetko ammattilaisen apua asennuksessa. Jos et itse osaa asentaa talvirenkaita, ota selvää suorittaako rengasliike, josta renkaat olet ostamassa, renkaiden asennuksia. Osa rengasliikkeistä tekevät renkaiden asennuksen ilmaiseksi kaupan päälle. Osa liikkeistä suosittelee renkaiden asentajaa, jos he eivät itse niitä tee. Oli tapaus kumpi tahansa, kannattaa pitää huoli siitä, että valitset osaavan ja ammattimaisen renkaiden asentajan, jotta työ saadaan tehtyä kunnolla.

On myös tärkeää miettiä, kuinka paljon talvisin tulee ajettua. Jos ajat noin 15 000 kilometriä talvisin, kannattaa ostaa kokonaan uudet renkaat. Jos ostat käytetyt talvirenkaat, saattaa olla, että ne kuluvat nopeasti talvella ajettaessa ja niiden suorituskyky vähenee. Saattaa olla, että joudut tämän takia ostamaan uudet talvirenkaat jo ennen kesää. Hyväkuntoisen renkaan ostossa ei pelkästään säästy rahaa, vaan varmistat kanssamatkustajien ja muiden autoilijoiden turvallisuuden.

Viimeiseksi, kannattaa kiinnittää muihinkin asioihin huomiota, kuten takuuseen talvirengasta ostaessa. Kun ajat renkaan oston jälkeen kotiin ja huomaat, että rengas ei pidä niin kuin sen kuuluisi, täytyy ottaa selvää saako renkaan myyjältä tai valmistajalta uuden renkaan viallisen renkaan tilalle. Ei ole mitään huonompaa, kuin ostaa sellaiset renkaat, joiden suorituskykyyn et ole tyytyväinen. Eri rengastyyppien takuuehdot ovat erilaiset, joten pidä huoli siitä, että otat niistä selvää ennen rengasta ostaessa.

Klikkaa tästä, niin saat lisää tietoa talvirenkaista ja niiden ostosta. Kannattaa myös vierailla Nokian Renkaiden sivuilla.