On olemassa monia asioita, jota ihmiset tekevät valmistautuessaan talven koitoksiin. Yksi näistä asioista autoilijoilla on varmistaa se, että autossa on parhaat mahdolliset talvirenkaat valmiina talvea varten. Koska jäällä ja lumella ajaminen kesärenkailla on lähes mahdotonta ja laitonta, kannattaa pitää huoli siitä, että autossasi on parhaat mahdolliset talvirenkaat. Ei kannata odottaa viime hetkeen talvirenkaita ostaessa, vaan kannattaa ostaa niin ajoissa kuin mahdollista.

Ennen kuin menet ostamaan talvirenkaat, on olemassa monia asioita, joita pitää tietää. Ensimmäisenä täytyy tietää, että renkaiden urasyvyys on erittäin tärkeä elementti rengasta ostaessa. Talven alkaessa pienin sallittava urasyvyys on 3,0 mm. Rengas, jossa on tätä pienempi urasyvyys, on laiton, eikä kovin turvallinen. Tässä vaiheessa viimeistään kannattaa ostaa uudet renkaat, joihin tulee käytettyä melko paljon rahaa.

Talvirenkaiden rengaspaine on myös asia, mikä kannattaa tietää. Rengaspaine on erittäin kriittinen asia auton käsiteltävyydessä, jos käytät matalan profiilin renkaita. Vaikka renkaat olisivatkin upouudet, niiden rengaspaineet kuuluu tarkistaa ainakin kerran kuukaudessa. Kun tulee niin kylmä, että renkaiden venttiilit jäätyvät, rengaspaineita ei tarvitse enää tarkastaa. Jos et tiedä, mikä renkaidesi rengaspaine kuuluisi olla, se kannattaa katsoa auton ohjekirjasta.

Talvirenkaita ostaessa kannattaa myös tietää, miten talvirenkaat kuuluu asentaa. Suurimmassa osassa ajoneuvoja, talvirenkaat laitetaan neljä rengasta kerrallaan. Jos asennat talvirenkaista esimerkiksi vain kaksi eteen tai taakse, autosta tulee erittäin epäluotettava eivätkä renkaat pidä ollenkaan. Talvirenkaat kuuluu asentaa kaikki neljä rengasta kerrallaan, jotta niiden jarrutus- ja ohjauspito pysyvät hyvänä talvella.

On olemassa ihmisiä, jotka sanovat, että halvat talvirenkaat ovat paremmat kuin laadukkaat talvirenkaat, koska siinä säästää rahaa. Vaikka halvat renkaat ovat halvemmat, niiden kestävyys on paljon huonompaa luokkaa kuin laadukkaissa talvirenkaissa. Laadukkaat talvirenkaat on tehty erityisestä kumiseoksesta, joka pysyy pehmeänä ja joustavana kylmissäkin lämpötiloissa. Tämä takaa erinomaisen pidon jäisillä ja lumisilla teillä. Laadukkaissa talvirenkaissa on myös syvemmät urat ja lamellit, jotka pureutuvat lumeen aggressiivisesti. Laadukkaiden talvirenkaiden osto kannattaa siis aina.

Laadukkaat talvirenkaat löydät täältä https://www.nokianrenkaat.fi/