Aika Tarkistaa Maasturisi Kesärenkaat

Kun kesä on lähestymässä loppuaan on aika tarkistaa maasturisi renkaiden ilmanpaine. Hyvä syy miksi tarkistaa se juuri nyt on se, että matalemmissa lämpötiloissa renkaiden paine vähenee. Jos ajat maasturiasi matalalla rengaspaineella niin se vaikuttaa negatiivisesti ohjattavuuteen. Lisäksi voit menettää ajoneuvon kontrollin käännöksissä. Matala ilmanpaine maasturin kesärengas lisää kitkaa renkaan ja ajopinnan välillä mikä johtaa lämmön kerääntymiseen renkaaseen. Tämä liika lämpö johtaa lisääntyneeseen renkaan kulutukseen mistä johtuen joudut ostamaan uudet renkaat tavanomaista aikaisemmin. 

Tämä kitka myös rasittaa autosi moottoria sillä se joutuu työskentelemään kovemmin liikuttaaksesi autoasi ja se taas lisää polttoaineen kulutusta. Joten joudut tankkaamaan autoasi useammin, ajo-turvallisuutesi vaarantuu, renkaasi kuluvat nopeammin. Kaikki tämä vain sen takia, että renkaissa ei ole tarpeeksi ilmaa. Tästä lähtien varmaan tulet tsekkaamaan autosi renkaiden paineen säännöllisesti huolto-asemalla. Samalla voit myös tarkistaa renkaiden urasyvyyden mikä hoituu helposti painamalla kolikkoa uraa vasten ja mittaamalla kuinka syvälle se menee.

Lisäinfoa turvallisista kesärenkaista osoitteessa: nokianrenkaat.fi