Lumirenkaat Alle Ennen Lumen Tuloa

Ajoitus on usein kaikki kaikessa. Jos et pidä huolta siitä, että autossasi on talvirenkaat ennen lumen tuloa se voi pahimmillaan olla jo liian myöhaistä. Luulen, että monet autoilijat ovat nähneet netissä videoita joissa autoilijat yrittävät epätoivoisesti ajaa kesärenkailla talvella lumisilla ja jäisillä teillä. Kaikki ajoneuvot aina henkilöautoista, busseihin ja rekkoihin ovat täysin avuttomia talviolosuhteissa ilman kunnollisia talvirenkaita. Tässä tilanteessa voi tapahtua todella pahoja kolareita ja sen tuoma avuttomuuden tunne on kauhea.

Se, että pitää huolen siitä, että talvirenkaat ovat asennettuna autoon jo ennen ensilunta on äärimmäisen tärkeää. Jos näin ei ole ja yrität ajaa silti sinulle voi käydä todella huonosti. Renkaiden vaihdon idea on saada hyvä pito myöskin talviolosuhteissa, joten jos lunta on jo maassa ja sinulla on vielä kesärenkaat älä missään nimessä lähde ajamaan niillä. Jätä autosi parkkiin ja vältä ajamista. Ja jos saat renkaat itse vaihdettua niin muista ajaa varovasti, sillä liikenteessä on varmasti kuskeja jotka eivät ole vielä vaihtaneet renkaita.

Useissa maissa ajaminen kesärenkailla talvella on laitonta. Joten kannattaa siis ajoittaa ja varata renkaidenvaihto jo hyvissä ajoin jottet myöhästyisi.

Lisäinfoa talvirenkaista osoitteessa: Nokian Tyres