Pitääkö Talvirenkaat Olla Autossa Ennen Ensilunta?

Ehdottomasti pitää! Jos siis aiot ajaa talvella tai ensilumen saavuttua. Jos sinulla ei ole talviajoon hyväksyttyjä renkaita ei kannata edes harkita ajamista. Se, että lumi on saapunut tarkoittaa sitä, että lämpötila on alle nolla astetta ja kesärenkaat muuttuvat näin vaarallisiksi käyttää johtuen niiden ominaisuuksista ja koostumuksesta.

On aina parempi olla uhmaamatta talvea. Useimmissa maissa missä talvi on kylmä ja luminen on myös laitonta ajaa kesärenkailla talvella. Edes korjaamolle ajaminen renkaiden vaihtoon näissä olosuhteissa ei ole suotavaa taikka sallittua.

Tästä johtuen kannattaa suunnitella ja ajoittaa talvirengas vaihto jo hyvissä ajoin ennen vuodenajan muuttumista. Joinakin vuosina lumi tulee aikaisin, mutta lopulta sulaa ja palaa pysyvämpänä muutaman viikon päästä. Jos lumi kerkeää tulla, etkä ole vielä renkaita vaihtanut niin kannattaa yrittää vaihtaa ne kotona tai sitten jätät ajamisen kokonaan väliin, kunnes tiet ovat taas sulat.

Jos haluat lisää tietoa talviajoon hyväksyttyjen renkaiden ostamisesta käy sivulla: https://www.nokianrenkaat.fi/