Miksi Talvella Ajaminen On Haastavempaa

Talvella ajaminen on ehdottomasti kaikista haastavinta etenkin jos asut pohjoisessa, missä talvet ovat äärimmäisiä. Tärkein syy on se, että talvea kohti mentäessä sää vaihtuu radikaalisti. Lämpimillä kesäkeleillä asfaltti on täydellistä ajamiseen ja runsaasta valosta johtuen näkyvyys on täydellinen.

Talvella taas olosuhteet ovat täysin päinvastaisen. Päivät ovat lyhyitä ja pimeä tulee aikaisin mikä haittaa näkyvyyttä liikenteessä. Teille usein ilmaantuu ns. mustaa jäätä joka syntyy, kun jäätä muodostuu kuivan tien päälle joka voi olla petollista lumen peittämillä teillä. Toisaalta taas, kun lumi sulaa niin tiet ovat loskan peitossa.

Selviytyäksesi näistä haasteista tarvitse erityiset talviajoon suunnitellut ja hyväksytyt renkaat. Näitä ovat nastarenkaat ja kitkarenkaat joissa taas ei ole nastoja. Näillä renkailla ajaminen kaikissa talviolosuhteissa on turvallista ja luotettavaa.

Lisätietoa talvirenkaista osoitteessa: Nokian Renkaat