Mitkä Renkaat Kannattaa Valita Talviajoon

Tämä tuntuu olevan ikuisuuskysymys. Ennen vanhaan vastaus oli yksinkertainen ja helppo: nastarenkaat tietenkin. Kuitenkin viime aikoina kitkarenkaat ovat kehittyneet valtavasti vanhan ajan kitkarenkaisiin verrattuna ja niiden suorituskyky on aivan eri luokkaa nykyään. Nykyään kysymykseen on siis aika paljon hankalempi vastata ja vastaus riippuu pitkälti omasta preferenssistäsi, siitä missä asut ja paikallisista talviolosuhteista.

Nastarenkaat ovat edelleen vähän paremmat jäällä ja tiukasti pakatulla lumella, mutta ero on vain pieni. Myöskin kitkarenkaat suoriutuvat nykyään hyvin jäällä. Kitkarenkaisiin on alettu lisäämään pitokristalleja uriin jotka lisäävät pitoa renkaan ja jään välillä. Renkaissa on myös kuvioita urissa jonka ansioista rengas pureutuu jäähän kiinni ja luo näin pitoa. Jos et tarvitse parasta mahdollista pitoa jäällä niin kitkarengas antaa sinulle enemmän joustoa sillä niitä ei säädellä yhtä tiukasti, kuin nastarenkaita. Jos ajat eri maiden välillä niin silloin kannattaa suosia kitkarenkaita.

Lisätietoa parhaista talvirenkaista osoitteessa: www.nokianrenkaat.fi