Älä Aja Talvirenkailla Kovin Pitkään Talven Päätyttyä

Kun talvi on ohi, on tärkeää vaihtaa takaisin kesärenkaisiin. Laki Pohjoismaissa määrää, että talvirenkaita on käytettävä tiettynä aikana. Siinä mainitaan myös aika, jolloin nastarenkaita saa käyttää, mutta SUV kitkarengas ei ole mainintaa. Käytännössä voit siis ajaa niillä koko vuoden rikkomatta lakia.

Talvirenkaat eivät kuitenkaan ole kovin hyvät kuumissa olosuhteissa, hieman samalla tavalla kuin kesärenkaat eivät sovellu talviolosuhteisiin. Kulutuspinnan rakenne on optimoitu sääolosuhteisiin, jotka ovat vallitsevia kyseisenä vuodenaikana.

Myös renkaissa käytetty kumiseos on optimoitu vuodenajan mukaisiin lämpötiloihin. Niinpä kesärengas muuttuu talvella liian kovaksi, eikä pysty tarjoamaan tarvittavia ominaisuuksia. Vastaavasti talvirengas muuttuu kesällä liian pehmeäksi.

Niinpä ajoissa tehtävä renkaiden vaihto on tärkeää, mutta on vielä tärkeämpää, ettei autossasi ole enää kesärenkaat, kun talviolosuhteet ovat saapuneet. Jos olet jo vaihtanut takaisin kesärenkaisiin ja kohtaat takatalven, kannattaa välttää ajamista.

Lisätietoja kesärenkaista saat verkkosivultamme osoitteessa nokianrenkaat.fi