Rengasvalinta Riippuu Asuinpaikastasi

Renkaiden valinta riippuu asuinpaikastasi, missä aiot ajaa, millaista ajoa sinulla on ja millaisella pinnalla aiot ajaa.

Asuinpaikkasi määrittää sen, käytätkö kesä- ja talvirenkaita kuten Pohjois-Euroopassa. Pohjoismaissa talvirenkaat ovat pakollisia ja niitä on käytettävä talvikaudella. Voit valita nastarenkaiden ja nastattomien talvirenkaiden välillä, mitkä on myös valmistettu talviolosuhteisiin. Nastarenkaat ovat luonnollisesti erinomaiset ​​jäisillä pinnoilla, ja sekä nastarenkaat että nastattomat talvirengas toimivat hyvin lumella. Renkaiden vaihto tulee tehdä ennen talven alkamista ja nastarenkaiden suhteen on tarkka päivämäärä, jolloin niitä ei enää saa käyttää.

Jos asut Keski-Euroopassa, voit käyttää joka kelin renkaita, jotka on hyväksytty talvikäyttöön. Joka kelin renkaat toimivat talviolosuhteissa paljon paremmin kuin kesärenkaat, joten jos talvinen keli on alueellasi mahdollista, tämä voi olla hyvä valinta. Ne ovat turvalliset käyttää ympäri vuoden eikä sinun tarvitse huolehtia renkaiden vaihtamisesta vuodenaikojen välillä.

Keski-Euroopassa voi olla myös alueita, joissa on syytä käyttää talvirenkaita. Tässä tapauksessa joudut vaihtelemaan kesä- ja talvirenkaiden välillä. Tarkista, mitkä säännöt ovat voimassa nastarenkaiden suhteen, koska joissakin maissa, kuten Saksassa, ne ovat kiellettyjä. Jos aiot ajaa yli rajojen, on hyvä tietää mitkä säännöt ovat voimassa muissa maissa.

Joissakin maissa voit käyttää lumiketjuja. Ne ovat laitteita, jotka asennetaan renkaiden päälle. Nopeutta on vähennettävä lumiketjua käytettäessä, ja useimmissa tapauksissa nopeus ei saa ylittää 50 km/h.

Todellinen ero kesä- ja talvirenkaat välillä on kumiseoksessa. Kesärenkaat valmistetaan siten, että ne soveltuvat kuumiin lämpötiloihin, ovat erinomaiset kuivilla teillä ja toimivat märillä teillä. Talvirenkaissa on erilainen kulutuspinta, joka toimii loskassa ja lumella. Kumiseos valmistetaan siten, että renkaat pysyvät pehmeinä huolimatta matalista lämpötiloista. Kesärengas muuttuisi erittäin kovaksi kyseisissä lämpötiloissa ja menettäisi pitonsa, joten sen käyttöä talvella tulee välttää.

Lisätietoja talvirenkaista saat vierailemalla verkkosivullamme osoitteessa nokianrenkaat.fi