Tarkista Kesärenkaidesi Urasyvyys Ennen Kuin Vaihdat Niihin

Kulutuspinnan syvyys on tärkeä valvontakohde, jotta voit valvoa renkaidesikuntoa. Kunvarmistut, ettäurasyvyys on yli 4 mm, renkailla on yhä turvallista ajaa. Jos syvyys on alle 4 mm, renkaan perusominaisuudet alkavat huonontua. Tällaisilla renkailla ei ole enää turvallista ajaa, vaan pitää hankkia uusi rengassarja. On aina turvallisempaa ostaa kerralla kaikki neljä uutta rengasta, koska eri pito eri renkaissa voi tehdä autosta vähemmän vakaan.

Kun käytät kuluneita renkaita, menetät vakautta, jolloin auto päätyy liukuun. Jarrutusmatkasi pitenee, minkä vuoksi joudut todennäköisemmin onnettomuuteen. Jarrutusmatka kasvaa merkittävästi, kun urasyvyys on alle 4 mm.

Vesiliirron vaara kasvaa, koska urissa on vähemmän tilaa viemään vettä pois. Tällä varmistetaan renkaan ja tienpinnan välinen kontakti. Vesiliirto voi olla hyvin vaarallinen, koska menetät auton hallittavuuden kokonaan. Hallinta ei yleensä palaa ennen kuin auto hidastuu tarpeeksi, jotta urat voivat jälleen siirtää veden pois. Kun tämä tapahtuu, voi jo olla liian myöhäistä. Hidas nopeus on aina hyödyllistä vesiliirron välttämiseksi, mutta uudemmilla renkailla sinun ei tarvitse hidastaa yhtä paljon.

Kun vaihdat talvirenkaista kesärenkaat, haluat varmistaa, että vaihdat turvallisiin renkaisiin. Jos rengasliike vaihtaa renkaat puolestasi, heidän tulisi tarkistaa renkaat pois otettaessa. Heidän tulisi tässä vaiheessa ilmoittaa sinulle renkaiden tilanteesta. Jos ne ovat hyvin lähellä 4 mm rajaa, voi kannattaa vaihtaa jo heti tulevan kauden alussa uusiin renkaisiin. Tällöin säästät vaivan, mikä syntyy siitä, kun viet auton uudemman kerran rengashuoltoon. Tässä tapauksessa olisi hyvä asettaa etusijalle turvallisuus ja vaivan välttäminen.

Hyvät renkaat kesällä varmistavat, että voit ajaa turvallisesti, hyvällä pidolla ja vakaudella. Vaikka kohtaat rankan kesäsateen, hyvien renkaiden ansiosta olet turvassa ja vältät vesiliirtoon joutumisen. Turvallisillakin renkailla sinun täytyy kuitenkin ajaa varovasti ja välttää häiriötekijöitä. Matkapuhelimen käyttö ajon aikana voi olla hyvin vaarallista.

Lisää vinkkejä kesärenkaista saat verkkosivultamme osoitteessa nokianrenkaat.fi