Milloin Kannattaa Ostaa Uudet Renkaat

Monet eivät tiedä tarkalleen, milloin renkaat kannattaisi vaihtaa uusiin. He näyttävät ajavan liian kauan samoilla renkailla. Tämä pätee erityisesti, jos renkaita ei kierrätetä tai vaihdeta kesarenkaat ja talvirenkaat välillä. Lisäksi saatetaan unohtaa tarkistaa rengaspaineet säännöllisesti, vaan se tehdään vain silloin, kun auto tuodaan huoltoon tai katsastukseen.

Ensinnäkin kuljettajan tulisi aktiivisesti huoltaa renkaita ja tarkistaa ne säännöllisesti. Kaikki renkaan tarkistuskohteet on käytävä läpi. Tarkista renkaiden kunto tarkastelemalla niitä hyvässä valossa. Miltä ne näyttävät, näyttävätkö ne kuluneilta, onko renkaissa näkyvissä vaurioita? Jos huomaat renkaissa ongelmia, on hyvä viedä ne rengashuoltoon, jotta ammattilaiset voivat tarkistaa ne. He voivat helposti arvioida, ovatko renkaat kunnossa vai pitääkö joitakin renkaita vaihtaa.

Toinen tehtävä on mitata kulutuspinnan syvyys. Helpoin tapa mitata se on työntää kolikko kulutuspintaan ja mitata, kuinka syvälle kolikon voi työntää. Kulutuspinnan syvyyden tulisi olla yli 4 mm, jotta voit edelleen ajaa niillä. Jos kulutuspinnan syvyys on 4 mm tai pienempi, sinun on ostettava uusi rengassarja. Kun syvyys on alle 4 mm, menetät useita renkaiden keskeisiä ominaisuuksia, kuten pitoa ja vakautta. Myös jarrutusmatka pidentyy ja vesiliirron todennäköisyys kasvaa.

Viimeinen tarkistettava asia on rengaspaineet: nämä olisi tarkistettava säännöllisesti. Oikea rengaspaine löytyy auton käsikirjasta. On hyvä tietää, että rengaspaine vaihtelee lämpötilan mukaan. Venttiilit voivat myös vuotaa ja aiheuttaa paineen häviämisen. Liian alhaisella paineella ajaminen ei ole hyväksi renkaalle ja renkaan kuluminen lisääntyy samoin kuin polttoaineen kulutus. Jos renkaissa ei ole kunnon painetta, pitää kohta hankkia uudet renkaat.

Lisätietoa uusista renkaista saat vierailemalla verkkosivullamme osoitteessa www.nokianrenkaat.fi