Varmistaudu Kesän Automatkailulomaan

Autolla matkaaminen kesälomakohteeseen on monille suosikkitapa matkustaa. Aikaisemmin se on saattanut tuoda merkittäviä säästöjä korkeiden lentohintojen vuoksi, mutta nyt asia saattaa olla päinvastoin. Halpalentoyhtiöiden mukaantulo on alentanut lentohintoja, kun taas polttoaineen hinnat ovat korkealla. Jos matkustat koko perheen kanssa, et välttämättä säästä kustannuksissa, mutta vapausasteiden määrä lisääntyy ja voit pysähtyä minne tahansa matkan varrella. Mahdollisuus päästä käsiksi matkatavaroihin milloin tahansa ja se, että voit ottaa mukaan mitä haluatkin, tuovat tiettyjä etuja.

Pitkälle kesäretkelle on varmistettava, että autossasi on hyvälaatuiset renkaat. Suositeltavaa on käyttää korkealaatuisia kesärenkaat, koska niillä on parempi suorituskyky ja pystyt saamaan kaiken irti moottoriteistä ja hyvästä ajotuntumasta hallittavuuden ja turvallisuuden myötä. Tarvitset renkaat, jotka ovat hyviä vesiliirron ehkäisemisessä, koska todennäköisesti kohtaat kesän aikana ukkosmyrskyjä. Vesiliirron välttäminen koko perheen ja matkatavaroiden ollessa autossa on avainasemassa.

Suurin osa ranskalaisista viettää lomansa Ranskassa ja ajaa elokuussa Ranskan Rivieralle, jossa suurin osa ranskalaisista viettää lomaa. Elokuussa Ranskan Rivieralla vierailee noin 20 miljoonaa ihmistä, joten kannattaa miettiä kahteen kertaan, haluatko ajaa sinne. Näin erityisesti, jos et ole ranskalainen, ja sinulla on muitakin hyviä vaihtoehtoja elokuulle. Vaihtoehtoisesti voit vierailla Ranskan Rivieralla jonain muuna ajankohtana kuin elokuussa.

Ennen kuin lähdet matkaan, tarkista, että renkaissa ei ole näkyviä vikoja ja rengaspaineet ovat kunnossa. Varmista, että vararenkaat ovat hyvässä kunnossa ja että sinulla on renkaiden vaihtovälineet mukana rengasrikon varalta. Jos matkaat eri maiden välillä, tarkista, mitkä vakuutukset ovat voimassa ja millaiset vakuutuspaperit pitää olla mukana. On aina helpompi tarkistaa vaatimukset kotoa käsin, joten ota asioista selvää ennen lähtöä. Jos auto ja renkaat ovat hyvässä kunnossa matkaan lähtiessä, asetelma lomasta nauttimiselle on aika hyvissä kantimissa.

Lisää vinkkejä  kesärenkaista saat verkkosivultamme osoitteessa nokianrenkaat.fi