Renkaat ovat välttämättömät turvallisuuden kannalta. Korkealaatuiset renkaat parantavat turvallisuutta ja vastaavasti huonot renkaat vaarantavat turvallisuutesi. Rengasliikkeessä on laaja valikoima eri hintaisia renkaita. Ilman laajaa tietämystä asiasta on vaikea tehdä oikeaa valintaa. EU on määrittänyt rengasvalmistajille pakollisen rengasmerkinnän, jossa on tietoja renkaan märkäpidosta, polttoainetehokkuudesta ja rengasmelusta. Tämän tarkoituksena yksinkertaistaa valintaa edes hieman. Nämä eivät ehkä ole kriittisimpiä tekijöitä sinulle, mutta niiden merkitys pitäisi olla selvä kaikille. Ensimmäinen valinta on siinä, tarvitsetko kesärenkaat vai talvirenkaat.

Useimmat haluavat, että renkailla on alhainen vierintävastus, mikä tarkoittaa, että niiden polttoainetehokkuus on hyvä. Turvallisuutta kuvaava märkäpito osoittaa, kuinka nopeasti ajoneuvo pysähtyy märällä pinnalla. Tämä antaa hyvän kuvan siitä, kuinka turvalliset renkaat ovat. Märkäpito on vaikeampi saavuttaa kuin kuivapito. Rengasmelu puolestaan vaikuttaa ajomukavuuteen. Korkea rengasmelu voi pitkällä aikavälillä olla hyvin häiritsevää.

Renkaiden kunnossapito on turvallisuuden kannalta yhtä tärkeää kuin niiden hankinta. Laadukkaat renkaat, joiden rengaspaineet eivät ole kunnossa, eivät toimi optimaalisesti. Onkin erittäin tärkeää tarkistaa, että rengaspaineet ovat omistajan käsikirjan mukaiset. Alhainen rengaspaine saa renkaan kulumaan nopeammin ja lisää vierintävastusta. Jos siis valitsit rengassarjan alhaisen vierintävastuksen vuoksi ja kuitenkin käytät niitä liian alhaisella rengaspaineella, kumoat alhaisen vierintävastuksen positiivisen vaikutuksen.

Renkaiden kuluessa ajan myötä on tärkeää seurata kulutuspinnan syvyyttä, jotta urien syvyys on yli 4 mm. Kun syvyys on tämän alle, renkaan ominaisuudet kärsivät, mukaan lukien jarrutusmatka, ohjaus ja turvallisuus. Myös vesiliirron riski kasvaa.

Lisää vinkkejä  korkealaatuisista renkaista löydät verkkosivuiltamme osoitteessa nokianrenkaat.fi