Sähköautoihin liittyy yleensä suurempi investointi kuin tavallisiin polttomoottoriautoihin. Kun sinulla on puhdas sähköauto, eikä hybridi, olet varsin riippuvainen latausten suunnittelusta. Jos ajat ainoastaan edestakaisin töihin tai teet muita lyhyempiä matkoja kauppaan ja päiväkotiin lapsia hakemaan, ei asiassa pitäisi olla ongelmia. Useimmat ihmiset käyttävät autoa juurikin mainittuihin tarkoituksiin. Jos sinun tarvitsee tehdä jotain muuta, pitää alkaa suunnittelemaan auton lataamista. Tällöin voit aina vuokrata auton kyseiselle matkalle.

Kannattaa muistaa, että sähköauto on tavallista autoa raskaampi akkujen painon vuoksi. Tämä aiheuttaa sekä jarrujen että renkaiden suurempaa kulumista. Renkaiden osalta kannattaa varmistaa, että ostat sähköautoille valmistetut renkaat, jotka selviävät ylimääräisestä painosta eivätkä kulu liian nopeasti. Sähköautoille on sekä kesärenkaat, talvirenkaita että joka kelin renkaita.

Sähköautolla ajettaessa pääsee nauttimaan tasaisesta ja hiljaisesta matkanteosta. On tärkeää valita renkaat, joilla on alhainen melutaso, jotta se ei häiritse. Alhainen vierintävastus tarkoittaa sitä, että pääset pidemmälle joka latauksella, joten siihenkin kannattaa kiinnittää huomiota. Lyhyt jarrutusmatka puolestaan on tärkeä, koska se auttaa vähentämään onnettomuusriskiä. Kaikki nämä tekijät näytetään EU:n rengasmerkissä, joka on esillä kaikissa renkaissa. Se helpottaa renkaiden valintaa ilman että joutuu täysin eksyksiin valtavan valikoiman keskellä.

Jos olet sijoittanut ylimääräistä rahaa ympäristöystävälliseen sähköautoon, kannattaa myös varmistaa, että ostamasi renkaat ovat mahdollisimman ympäristöystävälliset. Valitse valmistaja, joka käyttää esimerkiksi vain puhdistettuja ​​matala-aromaattisia öljyjä varmistaaksesi, että renkaiden valmistuksella on mahdollisimman pieni ympäristövaikutus.

Sähköauton kuljettajalle on kyse huolellisesta ajamisesta ja pyrkimyksestä päästä mahdollisimman pitkälle ennen akkujen uudelleen lataamista.

Lisää tietoa renkaista sähköautoille löydät kotisivultamme osoitteessa Nokian Tyres