Sähköautot ja hybridiautot ovat tavallisia henkilöautoja raskaampia akkujen vuoksi. Siksi on suositeltavaa käyttää renkaita, joiden ilmoitetaan sopivan sähköautoihin. Nämä renkaat pystyvät kantamaan ylimääräisen kuorman, niillä on alhainen vierintävastus ja ne ovat kulutusta hyvin kestäviä eivätkä siis kulu ennenaikaisesti. Sähköautot kiihtyvät nopeammin ja niiden ohjaus on täsmällisempi, joten tarvitset laadukkaat renkaat, jotka korostavat näitä ominaisuuksia.

Koska sähköautoilla on korkea hetkellinen vääntömomentti, rasitus renkaille voi olla suurempi. Siksi renkaita kannattaa kierrättää eri paikkojen välillä useammin kuin mihin on tottunut. Kierrätysvälin tulisi olla noin 5000-8000 km, jotta varmistetaan tasainen kuluminen ja se, etteivät renkaat kulu liian nopeasti. Voit lisätä renkaiden käyttöikää kierrättämällä niitä eri paikkojen välillä.

Koska sähkö- tai hybridiautot ovat tavallisia autoja raskaampia, rengaspaineet ovat entistäkin tärkeämmät tarkistaa ja varmistua, että ne ovat oikein. Alhainen rengaspaine aiheuttaa renkaiden kulumista odotettua nopeammin. Myös vierintävastus kasvaa, joten pääset täydellä latauksella lyhyemmän matkan.

Renkaiden tarkistaminen säännöllisesti viiltojen ja halkeamien varalta on välttämätöntä. Mittaa myös kulutuspinnan syvyys ja poista mahdolliset kulutuspintaan tarttuneet kivet, koska ne voivat vahingoittaa ja kuluttaa renkaita. Varmista, että kulutuspinnan syvyys on yli 4 mm. Rengaspaine on erittäin tärkeä, koska ajoneuvon paino on suurempi, joten se on tarkistettava kuukausittain sekä silloin, kun lämpötilassa esiintyy suuria vaihteluita.

Kun autossasi on hyvät kesä- tai talvirenkaat, ajokokemus paranee. Hyvät renkaat antavat tarkkuutta ja vakautta suurillakin nopeuksilla. Laadukkailla renkailla voit myös vähentää vesiliirron riskiä. Vesiliirron ehkäisemiseksi on myös tärkeää olla riittävästi syvyyttä kulutuspinnassa. Matala kulutuspinnan syvyys lisää jarrutusmatkaa ja tekee ajamisesta turvattomampaa, joten varmista, että vaihdat uudet renkaat heti, kun kulutuspinnan syvyys laskee alle 4 mm:n.

Lisätietoja korkealaatuisista renkaista sähkö- ja hybridiautoihin saat verkkosivultamme osoitteessa www.nokianrenkaat.fi