Turvallista Ajoa Kesällä

Kesät ovat yleensä helpompia ajamisen suhteen talviin verrattuna. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että turvallisuusajattelu pitäisi heittää nurkkaan kesällä. Tässä on muutamia asioita, joita kannattaa harkita turvallisuuden parantamiseksi kesäkaudella.

Varmista, että autosi on hyvässä kunnossa mukaan lukien kaikki auton tärkeimmät toiminnot. Tähän kuuluu myös jarrujen tarkistaminen.

Varmista, että sinulla on laadukkaat kesärenkaat, jotka ovat hyvässä kunnossa.

Hyvä pito sekä kuivilla että märillä tien pinnoilla on avainasemassa turvalliseen ajamiseen kesällä. Varmista, että renkaat on hyvä jarrutusmatka, jotta voit välttää onnettomuudet.

Varmista, että kulutuspinnan syvyys on yli 4 mm turvallisen ajon varmistamiseksi. Matala kulutuspinnan syvyys lisää jarrutusmatkaa, jolloin joudut todennäköisemmin onnettomuuteen. Varmuuden vuoksi kannattaa vaihtaa renkaat, joissa kulutuspinnan syvyys on lähellä 4 mm.

Matala kulutuspinnan syvyys vaikuttaa myös vesiliirron riskiin. Ajoissa tapahtuva renkaiden vaihto parantaa turvallisuuttasi ajettaessa märillä teillä sadepäivinä.

Varmista, että rengaspaine on oikea. Liian alhainen paine voi vaikuttaa turvallisuuteen negatiivisesti ja lisätä jarrutusmatkaa. Rengaspaineeseen vaikuttaa myös lämpötila, joten suurten lämpötilan vaihteluiden aikaan kannattaa tarkistaa rengaspaineet.

Huolimatta kauniista ja kuivista teistä, pidä nopeutesi nopeusrajoituksen mukaisena ja varmista, että pidät riittävän turvavälin kaikkiin edessä oleviin autoihin.

Kun varmistat, että renkaat ovat laadukkaat ja hyvässä kunnossa, otat ison askelen kohti turvallista ajamista kesällä.

Lisätietoja korkealaatuisista renkaista saat verkkosivultamme osoitteessa https://www.nokianrenkaat.fi/renkaat/henkiloauton-renkaat/kesarenkaat/