Ajoissa Lähteminen Lisää Liikenneturvallisuutta

Voimme kaikki muistaa tilanteita, joissa olemme lähteneet kiireessä paikasta toiseen. Ajaminen ei ole aivan optimaalista näissä tilanteissa. Joillain on tapana olla aina myöhässä ja he löytävätkin itsensä näistä tilanteista useammin kuin muut. Ongelmana myöhässä olemisessa on mutkien suoraksi vetäminen ja nopeuden lisääminen ajan kiinni ottamiseksi. Stressatessasi levität stressiä myös muihin autoilijoihin, koska et pidä riittävää turvaväliä edellä ajaviin. Tämä lisää reaktioaikasi ja renkaiden jarrutusmatkan merkitystä.

Riippumatta siitä, lähdetkö ajoissa vai liian myöhään, stressiä tulisi välttää ajon aikana. Ajettaessa tulisi olla huolellinen ja ennakoida muiden tielläliikkujien käyttäytymistä, jotta voit ajoissa päättää millaisiin toimiin sinun tulee ryhtyä.

Kaikissa ajo-olosuhteissa ajoneuvossa on oltava hyvät renkaat. Sekä kesärenkaat että talvirenkaiden tulee olla korkealaatuisia. Jos valitset niiden sijasta joka kelin renkaat, varmista, että ne on hyväksytty talviolosuhteisiin. Näin voit ajaa turvallisesti ympäri vuoden samalla rengassarjalla. Renkaiden jarrutusmatka on olennainen tekijä sekä stressaantuneena että varovasti ajettaessa, koska lyhyt jarrutusmatka auttaa välttämään onnettomuuksia. Voit verrata renkaita EU:n rengasmerkin perusteella. Se korostaa renkaiden kykyä pysähtyä märillä pinnoilla osoittamalla renkaan märkäpidon. EU-merkinnällä yksinkertaistetaan renkaiden ostamista, sillä se helpottaa renkaiden vertaamista ja perustellun päätöksen tekemistä.

Rengasmerkissä on myös ilmoitettu renkaan vierintävastus ja vierintämelu. Nämä antavat tietoa renkaan polttoainetehokkuudesta sekä odotetusta melutasosta henkilöautossa ajon aikana. Molempien tulisi olla alhaisia, jotta voit varmistua siitä, että renkaasi on taloudellinen ja hiljainen.

Lisätietoja hyvistä renkaista saat verkkosivultamme osoitteessa https://www.nokianrenkaat.fi/