Kaikki turvallisuusraportit osoittavat, että maastoautot ovat turvallisempia kuin tavalliset henkilöautot. Tilastojen mukaan maastoautoissa onnettomuuteen joutuneet henkilöt selviävät useammin ilman suuria vammoja henkilöautoissa matkanneisiin verrattuna. Jotta maastoauto olisi mahdollisimman turvallinen, siinä on oltava laadukkaat maastoauton renkaat, mieluiten SUV kesärenkaat ja maasturin talvirenkaat, jos alueellasi esiintyy talvisia olosuhteita. Saatat myös tulla toimeen SUV joka kelin renkaat, jos alueellasi ei esiinny ankaria talvia eikä liioin ympärivuotista kuumaa keliä.

Jos maastoautossasi ei ole hyviä renkaita, onnettomuuden todennäköisyys kasvaa. Näin ollen vaikka maastoauto olisi henkilöautoa turvallisempi, se ei ole niin turvallinen kuin se olisi laadukkailla renkailla varustettuna. Onnettomuudet johtuvat usein siitä, että et onnistu pysäyttämään autoasi ajoissa onnettomuuden välttämiseksi. Tällöin laadukkaat renkaat riittävällä urasyvyydellä tulevat apuun tarjoamalla lyhemmän jarrutusmatkan.

On tärkeää tarkistaa kulutuspinnan syvyys, jotta voit varmistua jäljellä olevan syvyyden olevan yli 4 mm. Urasyvyys on helppo mitata asettamalla kolikko uraan ja mittaamalla, kuinka pitkälle kolikko uppoaa. Lähestyessäsi 4 mm tasoa, syvyys kannattaa mitata useammin. Jos et vaihda renkaita vuodenaikojen välillä, on tärkeämpää tarkistaa urasyvyys säännöllisesti ja samalla tarkistaa, onko taka- ja eturenkaiden välillä suuria eroja. Jos huomaat suuren eron, kierrätä rengas siten, että eturenkaat päätyvät auton takapyöriin. Tämä tasoittaa kulumista ja saa renkaasi kestämään kauemmin.

Kun ostat uusia renkaita, osta kaikki neljä rengasta samaan aikaan. Erilainen pito auton eri renkaissa saa auton ajo-ominaisuudet epävakaammiksi ja vaikeuttaa auton hallintaa ja ohjattavuutta. Voit helposti menettää auton hallinnan jyrkissä mutkissa. Auto alkaa ali- tai yliohjaamaan. Jotta sinun ei koskaan tarvitsisi ostaa vajaata rengassarjaa, varmista, että kierrätät renkaita eri pyörissä.

Lisätietoja maasturin renkaista saat verkkosivultamme osoitteessa Nokian Tyres.