EU:N Rengasmerkin Käyttäminen Renkaita Valittaessa

EU:n rengasmerkki on otettu käyttöön helpottamaan ja yksinkertaistamaan renkaiden valintaa, sillä se helpottaa niiden vertailua. Merkki esittää kolme suorituskykyindikaattoria, joiden avulla voit verrata renkaita ja niiden suorituskykyä.

Ensimmäisenä on vierintävastus, joka ilmaisee energiaa, joka kuluu renkaat ollessa kontaktissa tien pintaan. Vierintävastus liittyy suoraan resistanssin aiheuttamaan ylimääräiseen polttoaineen kulutukseen. Matala vierintävastus kuluttaa vähemmän polttoainetta kuin suuri vierintävastus.

Ei ole mitään syytä valita rengasta, jolla on suuri vierintävastus. Se kuluttaa enemmän polttoainetta ja lisää myös hiilidioksidipäästöjä.

Toisena merkissä on renkaan märkäpito, joka osoittaa jarrutusmatkan märällä pinnalla. Mitä nopeammin pystyt pysähtymään, sitä todennäköisemmin vältät joutumasta onnettomuuteen. Märkäpito on tärkeä kesärenkaan turvallisuusominaisuus, joten kannattaa aina valita rengas, jolla on hyvä märkäpito. Tämä pätee enemmän kesärengas eikä sitä voi suoraan soveltaa talviajan suorituskykyyn.

Viimeisenä on rengasmelu, joka osoittaa äänitason, jonka rengas aiheuttaa liikkuessaan. Tämä voi vaikuttaa ajomukavuuteen, erityisesti jos ajat hybridiautolla tai sähköautolla, koska ne ovat yleensä hiljaisempia. Tässäkään tapauksessa ei ole mitään syytä valita meluisaa rengasta.

Valitsemalla siis renkaan, jolla on alhainen vierintävastus, hyvä märkäpito ja alhainen rengasmelu, olet yleensä valinnut hyvän renkaan.

Lisätietoja rengasvalinnasta saat verkkosivultamme osoitteessa Nokian Renkaat