Muista, Että Renkaat Ovat Yksi Merkittävimmistä Turvallisuustekijöistä

Kun ostat auton, älä unohda renkaiden merkitystä ajoneuvosi turvallisuudelle. Useimmat ottavat aina huomioon turvallisuusnäkökohdat ostaessaan uutta autoa, mutta renkaita ostettaessa käyttäytymismalli näyttää olevan erilainen. Päätös tehdään usein ilman faktoja päätöksen tueksi. Muutama vuosi sitten käyttöön otettu EU:n rengasmerkki on pyrkinyt yksinkertaistamaan renkaiden vertailua. Se ei välttämättä kata kaikkia renkaiden tärkeitä ominaisuuksia, mutta ainakin se antaa tärkeitä tietoja kolmesta auton suorituskykyyn ja ajamiseen myönteisesti vaikuttavasta tekijästä.

Riippumatta siitä, oletko hankkimassa uusia kesärenkaat vai joka kelin renkaita, renkaiden tulee turvallisuuden takaamiseksi olla korkealaatuisia. On hyvä tarkistaa riippumattomien autolehtien tekemät rengasarvostelut ja -testit, jotta näet, miten renkaat pärjäsivät testeissä. Jotkut testit saattavat suosia tiettyjä renkaita, ja testi ei välttämättä sovellu sinun ajo-olosuhteisiisi. Onkin hyvä olla hieman skeptinen testien suhteen, mutta esiin nostetut ja testeissä hyvin pärjänneet renkaat kannattaa ottaa huomioon renkaita valittaessa. Jos haet renkaita maastoautoon, muista, että tarvitset erityiset SUV kesärengas tai joka kelin renkaat, koska maasturit vaativat erilaiset ​​renkaat kuin tavallinen henkilöauto.

Sama pätee, jos sinulla on hybridi tai sähköauto. Varmista, että renkaat soveltuvat raskaampiin ajoneuvoihin, sillä sähköautojen ja hybridien akut lisäävät niiden painoa. Tämä saa normaalit renkaat kulumaan liian nopeasti. Näiden ajoneuvojen aiheuttaman lisääntyneen renkaiden kulumisen vuoksi on tärkeää mitata kulutuspinnan syvyys säännöllisesti, jotta tiedät pitääkö sinun kierrättää renkaita kulumisen tasoittamiseksi taka- ja etupyörien välillä. Näin voit lisätä renkaiden käyttöikää jopa yli 50%. Kannattaa aina ostaa koko rengassarja varmistaaksesi, että autossa on samanlainen pito kaikissa renkaissa.

Lisätietoa turvallisista renkaista saat verkkosivultamme osoitteessa nokianrenkaat.fi