Parhaat Tavat Ajoturvallisuuden Kehittämiseen

Autolla ajettaessa kannattaa varmistaa, että turvallisuus on ensi sijalla. Alla on muutamia helppoja keinoja, joiden avulla voit parantaa turvallisuutta. Näihin kuuluu seuraavat:

Autolla ajettaessa kannattaa varmistaa, että turvallisuus on ensi sijalla. Alla on muutamia helppoja keinoja, joiden avulla voit parantaa turvallisuutta. Näihin kuuluu seuraavat:

– Varmista, että lähdet ajoissa. Näin sinulla on riittävästi aikaa päästä määränpäähän. Stressi tekee meistä kaikista huonompia kuljettajia.

-Käytä aina turvavyötä riippumatta siitä, onko ajomatka lyhyt vai pitkä. Ota huomioon myös muut kuljettajat. He saattavat törmätä sinuun, kun eivät tiedä, että aiot matkustaa vain lyhyen matkan.

– Tarkista, että sinulla on riittävästi tuulilasinpesunestettä ja että pyyhkimet ovat hyvässä kunnossa.

– Varmista, että sinulla on oikeat renkaat oikeaan vuodenaikaan: kesärenkaat, talvirenkaat tai joka kelin renkaat.

– Tarkista, että renkaissa ei ole viiltoja tai halkeamia ja että kulutuspinnan syvyys on riittävä.

– Tarkista myös, ettei renkaissa näy epänormaalia kulumista eikä etu- ja takarenkaiden välillä ole suurta eroa. Jos näin on, kannattaa kierrättää renkaita etu- ja taka-akselin välillä erojen tasaamiseksi.

– Varmista, että renkaat on oikea rengaspaine. Liian alhainen rengaspaine lisää renkaan kulumista sekä polttoaineenkulutusta, etkä saavuta optimaalista suorituskykyä.

– Noudata nopeusrajoituksia ja mukauta nopeuttasi olosuhteiden ja näkyvyyden mukaan.

– Vähennä nopeutta rankkasateessa, jotta vältyt vesiliirrolta, ja yritä välttää tielle kertyneitä isoja lätäköitä.

Turvallisen ajamisen takaamiseksi varmista, että autosi ja renkaasi ovat hyvässä kunnossa. Renkaat antavat pidon, joka mahdollistaa hallittavuuden ja nopean jarrutuskyvyn, jolla voidaan välttää joutumasta onnettomuuteen.

Lisätietoja ajoturvallisuudesta saat verkkosivultamme osoitteessa https://www.nokianrenkaat.fi/