Usein kyseenalaistetaan, voiko joka kelin renkaita käyttää kesäkaudella vai pitääkö autossa olla kesärenkaat. Vastaus on kyllä, kesällä voi käyttää joka kelin renkaita. Ne eivät ole parhaat renkaat kesäolosuhteissa, sillä saat varmasti paremman suorituskyvyn irti autostasi kesärenkailla, jotka on suunniteltu juuri kyseiselle lämpötila-alueelle ja kesällä vallitseviin olosuhteisiin. Tämä pätee erityisesti, jos valitset laadukkaat renkaat.

Korkealaatuinen ja myös talvikäyttöön hyväksytty joka kelin rengas on kuitenkin täydellinen ratkaisu niille, jotka haluavat pystyä ajamaan aina olosuhteista riippumatta. Menetät jonkin verran suorituskykyä sekä talvella että kesällä verrattuna siihen, että käyttäisit kahta erillistä rengasvinkit, mutta jos haluat pärjätä yhdellä rengassarjalla, tämä on hyvä valinta.

Jos suorituskyvyn maksimointi ei ole sinulle kaikki kaikessa ja ajat rauhallisesti, pärjäät hyvin joka kelin renkailla, erityisesti jos talvet eivät ole ankaria. Niillä on paljon parempi ajaa kuin kesärenkailla talvella tai talvirenkailla kesällä. Erityiset kesä- ja talvirenkaat on suunniteltu paljon kapeammalle lämpötila-alueelle, joten tämän alueen ulkopuolella ne menettävät tärkeimpiä ominaisuuksiaan. Joka kelin renkaat on suunniteltu toimimaan laajalla lämpötila-alueella ja niiden kulutuspintakuvio toimii hyvin erilaisissa olosuhteissa.

Niiden hyvä puoli tulee esiin, kun sää on hyvin vaihteleva: esimerkiksi alueella, jossa ei ole erityisen ankaria talvia, mutta muutaman kerran vuodessa esiintyy talvimyrskyjä, jotka aiheuttavat kaaosta niille, joilla ei ole kunnon talvirenkaita. Joka kelin renkaat varmistavat, ettet joudu tilanteeseen, jossa sinulla on väärät renkaat autossa päivänä, jolloin todella tarvitsisit sitä. Näin voi käydä, kun vaihdat talvirenkaista kesärenkaisiin ja sääolosuhteet muuttuvat ja talvinen sää tekee paluun, jättäen sinut pulaan todella huonon rengasvalinnan kanssa. Näin voi käydä helposti, kun vaihdat kesärenkaisiin liian aikaisin tai talvirenkaisiin liian myöhään.

Lisätietoja joka kelin renkaista saat verkkosivultamme osoitteessa Vianor