Kun huomaat, että on aika talven jälkeen vaihtaa kesärenkaat, kannattaa miettiä hetki, koska ostit ne. Jos niillä on riittävästi kilometrejä takanaan, ne saattavat olla jo varsin kuluneet. Jos joudut vaihtamaan rengassarjan aiemmin kuin arvelit, se voi johtua muutamista eri tekijöistä. Saatoit ostaa huonolaatuiset renkaat. Kannattaa aina sijoittaa laadukkaisiin renkaat, jotta varmistat parhaan suorituskyvyn ja turvallisuuden. Huonolaatuisilla renkailla on suurempi vierintävastus, minkä vuoksi ne kuluvat nopeammin ja kuluttavat enemmän polttoainetta. Näiden tekijöiden yhdistelmä voi käydä melko kalliiksi ja syödä kaikki säästöt ostohinnaltaan halvemmista renkaista. Jos joudut ostamaan uudet renkaat usein, se käy aika kalliiksi.

Toinen syy voi olla siinä, että ajoneuvossasi on vääränlaiset rengas. Näin voi käydä helposti, jos ajat sähköautolla tai hybridillä, johtuen niiden suuremmasta vääntömomentista ja raskaista akuista. Kannattaa valita renkaat, joilla on pieni vierintävastus. Renkaiden kierrättäminen etu- ja taka-akselin välillä on erittäin tärkeää kulumisen hallintaa, koska siten varmistat tasaisen kulumisen taka- ja eturenkaiden välillä. Jos siis vaihdat kesärenkaiden ja talvirenkaiden välillä, renkaidenvaihto on looginen aika myös kierrättää renkaita.  Saatat joutua tekemään sitä useamminkin, jos ajat paljon.

Jos et seuraa rengaspainetta tarpeeksi usein, renkaissa voi olla väärät rengaspaineet. Liian alhainen rengaspaine johtaa renkaan kulumiseen sekä lisääntyneeseen polttoaineen kulutukseen. Koska paine vaihtelee ulkolämpötilan mukaan, on tärkeää tarkistaa se säännöllisesti. Omistajan käsikirjasta löydät suositellun rengaspaineen.

Jos ostat laadukkaat renkaat ja pidät niistä huolta tarkistamalla rengaspaineet ja kierrättämällä niitä kulumisen tasaamiseksi, ne kestävät pidempään eivätkä kulu ennenaikaisesti. Asianmukainen huolto on avain renkaiden pidempään käyttöikään, joten investoituasi hyviin renkaisiin sitä ei kannata laiminlyödä.

Lisätietoa kesärenkaista saat verkkosivuiltamme osoitteessa Vianor