Kuten mikä tahansa renkaanvalintaprosessi, tämäkin riippuu paljon siitä, mitä ajoneuvoa käytät ja miten sitä käytät. Tämä tekee valintaprosessista hieman haastavan. Kaikille yleisimmille tapauksille on saatavilla laaja valikoima renkaita. Useimmat maastoauton ostajat käyttävät sitä hyvin samalla tavalla kuin tavallista henkilöautoa. Tämä ei kuitenkaan välttämättä koske kaikkia kuljettajia. Siksi tulee olla tarkka renkaita valittaessa.

Millaisella pinnalla pääosin ajat? Asfaltilla, soralla vai kivillä? Tällä on suuri vaikutus tarvittavien renkaiden kestävyyteen. Jos ajat pääasiassa asfaltilla, renkaat ovat samankaltaiset ​​kuin useimmissa henkilöautoissa.

Ajatko pääosin maantiellä vai maastossa? Suurin osa päivittäisistä ajoistamme on kaupunki- tai maantieajoa, riippuen toki työstäsi. Monet maastoauton omistajat eivät koskaan aja sillä maastossa. Jos aiot ajaa maastossa, sinulla tulee olla renkaat, jotka on suunniteltu sitä varten ja ovat riittävän kestävät. Maastossa ajaessa ei kaipaa rengasongelmia.

Tarvitsetko SUV kesärenkaat, maasturin talvirenkaat vai SUV joka kelin renkaat? Joissakin tapauksissa selviät maasturin joka kelin renkaalla ympäri vuoden.

Tarvitsetko aramidi-vahvistetut renkaiden sivuseinämät? Tämä on hyvä tapa suojata renkaita teräviltä kiviltä maastossa ajettaessa, mutta ne suojaavat renkaita myös reunakiviltä kaupunkiajoissa. Niistä voi siis olla hyötyä muuallakin kuin maastossa

Lisää vinkkejä maasturin rengasvalinnasta saat verkkosivultamme osoitteessa https://vianor.fi/renkaat/citymaasturi/kesarenkaat/