Haluamme kaikki saada renkaista irti hyvän suorituskyvyn ajon aikana. Kesäkaudella voi ajaa hiukan nopeammin, koska tiet ovat yleensä kuivia ja tarjoavat täydelliset ajo-olosuhteet. Pääasiallisena haasteena kesällä ja syksyllä ovat kova sade ja myöhäissyksyn huonot kelit ennen talven saapumista, kun autossasi on vielä kesärenkaat.

Hyvällä kesärenkaat on oltava erinomaiset ominaisuudet sekä kuivilla että märillä teillä. Turvallisuuden ja kestävyyden tulisi aina olla tärkeimmät tekijät valittaessa korkealaatuisia renkaita. Renkailta halutaan parasta mahdollista pitoa sekä tarkkaa ja loogista ohjausta, jotta ajaminen olisi helppoa ja mukavaa jopa sateisina päivinä. Hyvä kesärengas jarruttaa erinomaisesti märälläkin pinnalla ja ehkäisee vesiliirtoon joutumista. Tämän pitäisi pitää sinut turvassa riippumatta siitä, millaisia olosuhteita kohtaat kesän kuluessa. Vesiliirron välttäminen on yksi keskeisimmistä turvallisuuskysymyksistä kesällä, koska sade on merkittävä onnettomuuksien syy.

Varmista, että vaihdat kesärenkaat talvirenkaat ajoissa ennen ankarien talviolosuhteiden koittamista. Edes huipputason kesärenkaat eivät ole turvalliset, kun lämpötila laskee alle nollan. Kesärenkaiden ongelma talviolosuhteissa on, että renkaat muuttuvat koviksi, koska niiden kumiseos on optimoitu lämpöasteille. Muista siis vaihtaa renkaat ajoissa varmistaaksesi, että ajaminen on turvallista ympäri vuoden.

Varmista, että huollat korkealaatuisia renkaitasi, jotta ne saavuttavat suunnitellun käyttöikänsä. Renkaita on myös kierrätettävä etu- ja taka-akselin välillä varmistaaksesi, että kuluminen etu- ja takarenkaiden välillä on tasaista. Varmista myös, että kulutuspinnan syvyys on vähintään 4 mm. Tarkista rengaspaineet varmistaaksesi, että ne ovat kunnossa. Liian matala rengaspaine lisää auton polttoaineenkulutusta ja kuluttaa myös renkaat loppuun nopeammin. Et myöskään saa niistä optimaalista suorituskykyä, jos niissä on liian vähän painetta.

Lisätietoa laadukkaista kesärenkaista saat verkkosivultamme osoitteessa Nokian Tyres