Auton vieminen lomakohteeseen on edelleen erittäin suosittua sen tarjoaman vapaudentunteen vuoksi, kun määränpäässä on suoraan auto käytettävissä. Se voi olla myös halvempaa, jos matkustat koko perheen voimin. Varmistaaksesi, että matka on miellyttävä ja auto toimii moitteettomasti, kannattaa tarkistaa auton tärkeimmät turvavarusteet. Näin lisäät turvallisuutta, vähennät viivästysten tai ongelmien todennäköisyyttä ja pienennät ajokustannuksia. Kaikkien näiden tekijöiden ansiosta kannattaa käyttää hieman aikaa tarvittavien toimenpiteiden tekemiseen ennen matkalle lähtöä.

Renkaat tulisi aina tarkistaa ja varmistaa, että ne ovat hyvässä kunnossa pitkää matkaa varten. Kesällä moottoritiellä tapahtuvien auton rikkoutumisten pääasiallinen syy on joko polttoaineen loppuminen tai renkaisiin liittyvät ongelmat. Renkaat on helppo tarkistaa. Tarkista silmämääräisesti, onko niissä vaurioita kuten viiltoja tai halkeamia. Autossa pitäisi olla korkealaatuiset kesärenkaat, tai jos olet valinnut joka kelin renkaat, varmista että ne toimivat myös määränpään sääolosuhteissa.

Keskeinen tarkistettava asia on rengaspaineet. Rengaspaineet vaihtelevat lämpötilan mukaan, ja ne tulisi säätää auton kuorman mukaan. Täysi auto perheen ja matkalaukkujen kanssa edellyttää rengaspaineiden säätämistä ennen pitkää matkaa. Liian alhainen rengaspaine voi olla kallis kokeilu, koska renkaat kuluvat nopeammin ja ne tulee vaihtaa uusiin odotettua aikaisemmin. Myös polttoaineenkulutus kasvaa, joten pitkä matka voi yhtäkkiä tulla paljon suunniteltua kalliimmaksi.

Tarkista myös renkaiden kulutuspinnan syvyys, jotta kulutuspintaa on jäljellä yli 4 mm. Jos kulutuspintaa on tätä vähemmän, kannattaa suunnata rengasliikkeeseen uuden rengassarjan ostoon. Jos renkaassa on näkyviä vaurioita, kannattaa silloinkin käväistä rengasliikkeessä ja pyytää ammattilaisten näkemys asiasta. Jos saat heiltä puhtaat paperit, olet valmis lähtemään matkaan.

Lisätietoja korkealaatuisista kesärenkaista saat verkkosivultamme osoitteessa https://www.nokianrenkaat.fi/