Kesän päättyessä ja siirtyessämme syksyyn monet alkavat ajatella vaihtavansa SUV kesärengas SUV talvirengas varmistaakseen, että auto on niin turvallinen kuin mahdollista. Jos kuulut niihin, jotka ovat päättäneet käyttää SUV joka kelin renkaita, sinun ei tarvitse huolehtia renkaiden vaihtamisesta. Tämä on totta ainakin, jos valitset rengassarjan, joka on hyväksytty talviolosuhteisiin ja jossa on 3PMSF (lumihiutale kolmihuippuisen vuoren sisällä) -symboli renkaan sivuseinämässä.

Symboli takaa, että renkaat on testattu ja varmennettu toimiviksi talviolosuhteissa lumella ja jäällä. Tämä eroaa S + M -luokituksesta, joka osoittaa, että renkailla on pitoa mudassa ja lumessa, mutta ei välttämättä kaikissa talviolosuhteissa. Jos ajat maissa, joissa on talvisin oltava talvirenkaat, 3PMSF-symboli on edellytys laillisille talvirenkaille.

Joka kelin renkaissa käytetään kumiseosta, jolla on oikea pehmeys koko kesän ja talven kattavalla lämpötila-alueella. Tämä on erittäin tärkeää sekä renkaiden kulumisen että niiden pidon kannalta. Kesärenkaissa on erittäin vähän pitoa talvella, koska ne muuttuvat erittäin koviksi alhaisissa lämpötiloissa. Talvirenkaat puolestaan kuluvat nopeammin korkeissa lämpötiloissa.

Aina kannattaa käyttää renkaita niinä vuodenaikoina, joihin ne on tarkoitettu. Asuinalueestasi riippuen voi kuitenkin ilmetä epäselviä tilanteita vuodenaikojen välillä, jolloin haluat varmistaa, että sinulla on turvalliset ja luotettavat renkaat, joilla voit ajaa sääolosuhteista riippumatta. Tämä voidaan yhdistää mukavuuteen siitä, ettei tarvitse huolehtia renkaiden vaihdosta eikä omistaa kahta eri rengassarjaa. Renkaita pitää kuitenkin kierrättää taka- ja etuakselin välillä, jotta ne kuluvat tasaisesti. Näin kaikki neljä rengasta kuluvat samalla nopeudella ja ne voidaan vaihtaa samaan aikaan. Tarkista kulutuspinnan syvyys säännöllisesti, jotta tiedät kun renkaat saavuttavat 4 mm kulutuspinnan syvyyden.

Lisätietoa joka kelin renkaista saat verkkosivultamme osoitteessa https://www.nokianrenkaat.fi/