Siitä päivästä lukien, kun sinulla on uudet renkaat ajoneuvossasi, on tärkeää seurata niiden kulutuspinnan syvyyttä ja sitä, miten se vähenee ajan myötä. On hyvä pitää kirjaa kulutuspinnan syvyydestä. Aluksi sitä ei tarvitse tarkistaa kovin usein, ehkä kuuden kuukauden välein. Kun alat laskemaan, koska renkaat ovat kuluneet loppuun, ne kannattaa tarkastaa useammin. On myös tärkeää seurata eroja eturenkaiden ja takarenkaiden välillä. Jos etu- ja takarenkaiden kulumisessa on suuri ero, kierrätä renkaita etu- ja taka-akselin välillä eron poistamiseksi. Tätä kutsutaan renkaiden kierrättämiseksi. Jos käytät kahta rengassarjaa vuoden aikana, kesärenkaat ja talvirenkaat, on luonnollista kierrättää renkaita renkaanvaihdon yhteydessä.

Jos taas käytät samoja renkaita koko vuoden ajan, kierrättämistä pitää hallita seuraamalla kulumista kulutuspinnan syvyyden avulla, ja kierrättää renkaita, kun ero on 2-3 mm. Jos sinulla on hybridi tai sähköauto, renkaan kuluminen on korkeampaa suuremman vääntömomentin vuoksi. Näin ollen kierrättäminen kuuden kuukauden välein ei välttämättä riitä, varsinkin jos ajat paljon. Tällöin on entistäkin tärkeämpää, että seuraat renkaiden kulumista. Näissä ajoneuvoissa, joiden kulutuskestävyys on korkeampi, tulisi käyttää erikoisrenkaita.

On myös muita tekijöitä, jotka voivat vaikuttaa renkaiden kulumiseen. Alhainen rengaspaine lisää vierintävastusta, mikä puolestaan lisää renkaan kulumista. Se lisää myös ajoneuvon polttoaineenkulutusta. Paineet onkin tärkeää tarkistaa pysähtyessäsi tankkaamaan. Vastaavasti halvat renkaat kuluvat nopeammin niiden korkeamman vierintävastuksen takia. Halvat renkaat siis kuluvat nopeammin ja autosi kuluttaa enemmän polttoainetta. Tämä ei ole kovin hyvä yhdistelmä ja maksaa sinulle lopulta enemmän rahaa, minkä lisäksi ajat koko ajan vähemmän turvallisilla renkailla. Varmista siis, että sijoitat korkealaatuisiin renkaisiin.

Lisätietoa renkaiden kierrättämisestä saat verkkosivuiltamme osoitteessa nokianrenkaat.fi