Useimmille renkaista ei tule mieleen mitään muuta kuin niiden puhkeaminen tai vaihtaminen silloin tällöin. Jos seuraat moottoriurheilua, olet todennäköisesti perehtynyt renkaiden tärkeyteen, koska rengasvalinta ja -strategia ovat olennaisia monissa moottoriurheilulajeissa. Formula 1 on luultavasti äärimmäinen esimerkki, missä kilpailun voittamiseksi valitaan pehmeiden ja kovien renkaiden välillä ja optimoidaan pitoa ja käsiteltävyyttä suhteessa renkaiden kulumiseen. Ajoneuvosta riippumatta vääränlaiset renkaat voivat heikentää tai jopa pilata ajoneuvon suorituskyvyn.

Samalla tavalla kuin moottoriurheilussa, on muutoinkin valittava oikeat renkaat, että saat kaiken irti autostasi. Alueilla, joilla sääolosuhteet vaihtelevat, joudut todennäköisesti valitsemaan useamman kuin yhden rengassarjan ajoneuvoosi. Useamman kuin kahden rengassarjan pitäminen ei ole käytännöllistä, mutta jos renkaat voisi vaihtaa nopeammin ja helpommin, valittavana voisi olla monipuolisempia vaihtoehtoja. Vähän samalla tavalla kuin meillä on erilaisia ​​kenkiä riippuen siitä, mitä aiomme tehdä: tenniskengät, kävelykengät ja rantasandaalit ovat kaikki kenkiä, mutta palvelevat eri tarkoitusta.

Perheautossa, maastoautossa ja urheiluautossa on erityyppiset renkaat ja eri vaihtoehtoja käytettäväksi kesällä ja talvella. Kesärenkaat ovat yleisimmin käytetyt renkaat. Jos asut alueella, jossa ei esiinny todellisia talvia, voit käyttää kesärenkaat ympäri vuoden. Jos alueella esiintyy satunnaisia ​​talviolosuhteita, voit valita kaksi eri rengassarjaa tai joka kelin renkaat. Talvikäyttöön hyväksytyt joka kelin renkaat ovat hyvä kompromissi, jolla voi ajaa ympäri vuoden yhdellä ja samalla rengassarjalla.

Sähköautoissa ja hybrideissä on akut, jotka tekevät niistä raskaampia kuin polttomoottorilla varustetut autot. Raskaamman auton pysähtyminen vie kauemmin, mikä tarkoittaa, että korkealaatuiset renkaat ovat entistä tärkeämmät erityisesti liukkaalla ja märällä pinnalla sekä yllättävissä tilanteissa.

Renkaita tulee kierrättää etu- ja taka-akselin välillä, jotta ne kuluvat mahdollisimman tasaisesti. Tämä parantaa auton käsiteltävyyttä. Yleisesti ottaen vetopyörien renkaat kuluvat nopeammin kuin vapaasti pyörivät renkaat. Jos renkaat ovat kuluneet tasaisesti, niitä tulee kierrättää etuakselilta taka-akselille noin 8 000 kilometrin välein. Jos kaksi rengasta on paljon paremmassa kunnossa kuin muut, kannattaa ne turvallisuussyistä asentaa taka-akselille.

Lisätietoja renkaista saat verkkosivultamme osoitteessa https://www.nokianrenkaat.fi/