Eri maissa on erilaiset säännöt talvirenkaat suhteen. Ne vaihtelevat tiettyjen kuukausien käyttöpakosta aina siihen, että tietyt rengastyypit eivät ole lainkaan sallittuja. Kun tiedät tarkalleen, mikä koskee maatasi tai aluettasi, voit mukautua ja varmistaa, että noudatat määräyksiä. Näin varmistat myös oikean rengasvalinnan hankkiessasi uuden rengassarjan. Tarkista mahdolliset rajoitukset ennen kuin ajat maasta toiseen.

Talvirenkaiden osalta nastarenkaissa on tiettyjä rajoituksia sen suhteen, ovatko ne sallittuja vai eivät sekä ajankohtaan sidottuja rajoituksia niiden käyttöön. Nastattomilla talvirenkailla ei ole tällaisia ​​rajoituksia, ja niitä voidaankin käyttää vapaasti. Sama pätee joka kelin renkaat, joita voidaan käyttää ympäri vuoden ja jotka toimivat myös talvella, jos ne on hyväksytty talvikäyttöön. Nastattomat talvirenkaat tulee vaihtaa kesärenkaisiin talvikauden päätyttyä renkaiden liiallisen kulumisen estämiseksi.

Valinta tulisi perustaa lakiin perustuviin vaatimuksiin ja tehdä paras rengasvalinta aiotun käyttötarkoituksesi mukaan. Varmista, että valitset ajoneuvoosi sopivat renkaat. Suuret ajoneuvot, kuten maastoautot, pakettiautot ja kevyet kuorma-autot, tarvitsevat erilaiset ​​renkaat, joiden mitat ovat suurempia ja joilla on kyky kuljettaa suurempia kuormia. On olemassa myös erityisrenkaita sähköautoille ja hybrideille, jotka tarvitsevat kulutuskestävämmät renkaat korkeampien vääntömomenttien ja aiheuttamien painavampien kuormien vuoksi. Oikean rengasvalinnan lisäksi joudut kierrättämään sähköauton renkaita useammin akseleiden välillä varmistaaksesi niiden pidemmän käyttöiän.

Talvirenkaat ovat erittäin tärkeät talvella. voi olla erittäin vaarallista ajaa ilman asianmukaisia ​​renkaita, koska lumi, jää ja loska ovat hankalimpien ajo-olosuhteiden joukossa. Kesärenkaat tai muut renkaat, joita ei ole tarkoitettu talvikäyttöön, muuttuvat käytetyn kumiseoksen vuoksi koviksi matalissa lämpötiloissa. Tämä vähentää niiden tuottamaa kitkaa ja tekee niistä kelvottomia talvikäyttöön. Tarvitset oikeasti talvihyväksytyt renkaat taataksesi turvallisen ajokokemuksen.

Lisätietoa uusista talvirenkaista saat verkkosivuiltamme osoitteessa Nokian Tyres