Jos omistat ison maastoauton, varmista että siihen on korkealaatuiset maastoautoon sopivat talvirenkaat. Talviolosuhteissa maastoautokin tulee varustaa asianmukaisilla SUV talvirenkaat. Maastoautot ovat raskaampia kuin normaalit henkilöautot, ja jos kyseessä on hybridi, se on vieläkin painavampi. Tämä tekee talvirenkaista entistäkin tarpeellisemmat talvisissa olosuhteissa. Raskaammat ajoneuvot tarvitsevat hyvän pidon. Raskas maastoauto alkaa todennäköisesti luisua jäisessä rinteessä, jos alla on vielä kesärenkaat.

Maastoauton renkaat on vaihdettava jo ennen talven saapumista, koska et halua jumittua jonnekin siksi, että alla on väärät renkaat. Kesärenkaat eivät toimi, mutta jos asuinalueellasi talvet eivät ole erityisen ankaria, voit pärjätä maasturin joka kelin renkailla. Talvihyväksytyillä maastoauton renkaissa on ominaisuuksia, jotka auttavat pärjäämään turvallisesti talviolosuhteissa sekä lumella että jäällä. Samalla renkaalla voi ajaa ympäri vuoden, mikä on kätevää, koska tällöin ei tarvitse huolehtia siitä, mitkä renkaat autoon kulloinkin on asennettuna. Huolehtia ei tarvitse myöskään siitä, että et saa talvirenkaita asennettua tarpeeksi aikaisin tai että olet vaihtanut kesärenkaisiin liian aikaisin.

Jos talviolosuhteet ovat ankarat, on todennäköisesti hankittava SUV nastarenkaat tai maastoauton nastattomat talvirenkaat, jotka tarjoavat erinomaisen suojan ajon aikana. Nämä renkaat antavat tarvitsemasi pidon ja hallittavuuden lumella, jäällä ja loskassa. Nämä ovat kaikki erittäin hankalia pintoja ajamisen kannalta, joten turvallisuuden varmistamiseksi tarvitset parhaat mahdolliset renkaat. Nastarenkaiden pito on parempi jäällä, kun taas lumella ja loskassa nastarenkaat ja nastattomat talvirenkaat toimivat yleensä yhtä hyvin. Löytääksesi alueellesi ja ajoneuvollesi parhaan renkaan, kannattaa lukea autolehtien tekemiä riippumattomia rengastestejä tai käydä juttelemassa lähimmän rengasammattilaisen kanssa.

Lisätietoja maasturin talvirenkaista saat verkkosivuiltamme osoitteessa nokianrenkaat.fi