Ilman talvirenkaat ei ole turvallista ajaa talviolosuhteissa, joten niiden käytön ei pitäisi olla vapaaehtoista. Kesärenkailla ajaminen talviolosuhteissa on vaarallista sekä itsellesi että kaikille muille niin omassa autossasi kuin ympärilläsi oleville. Kesärenkaat et voi olettaa, että renkaissa on pitoa. Et välttämättä saa autoa pysähtymään risteykseen tultaessa.

Asia ei koske pelkästään sitä, että on oikeat renkaan asennettuna, vaan yhtä tärkeää on, että renkaat on asennettu ennen talven saapumista. Joka kelin renkaat ovat vaihtoehto, joka sallii ympäri vuoden ajamisen samoilla renkailla. Olet aina valmis talvea varten, koska ne toimivat yhtä hyvin kuivilla kesäteillä kuin lumisilla talviteilläkin, kunhan ne on talvikäyttöön hyväksytty. Ne ovat mukavat ja turvalliset kaikissa olosuhteissa. Parasta on, että autossasi ei koskaan ole vääriä renkaita, mikä voi tapahtua muutoin helposti talven yllättäessä autoilijat.

Kesärengas ovat erinomaiset ​​kesäolosuhteissa, mutta heti, kun lämpötila laskee alle nollan, ne menettävät suurimman osan hyvistä ominaisuuksistaan ja talvirenkaat ovat paras valinta. Lumella ja jäällä kesärenkailla on hyvin vähän annettavaa. Ne eivät pysty tarjoamaan lähes ollenkaan pitoa jäällä ja lumella, koska niissä ei ole oikeanlaista kulutuspintakuviota.

Silloin kuvaan astuvat talvirenkaat. Tarvitset joko nastarenkaat tai nastattomat talvirenkaat. Molemmat näistä tarjoavat erinomaisen pidon ja hallittavuuden talviolosuhteissa. Nastarenkaat ovat hiukan paremmat jäällä, koska metallinastat tarjoavat erinomaisen pidon. Lumella pito riippuu enemmän kulutuspintakuviosta. Mitä parempilaatuiset renkaat valitset, sitä parempaa suorituskykyä voit niiltä odottaa.

Lisätietoja talvirenkaista saat verkkosivuiltamme osoitteessa https://www.nokianrenkaat.fi/