Riippumatta siitä, millaisia talvirenkaita käytät maastoautossasi, on tärkeää varmistaa, että ne on asennettu riittävän aikaisin. Jos käytät maastoauton joka kelin renkaita, asiasta ei tarvitse huolehtia. Jos sinulla sen sijaan on SUV talvirengas, on niiden vaihtaminen ajoitettava ennen talvikelien saapumista. Kun lämpötila laskee alle nollan, talvirenkaat toimivat paremmin kuin kesärenkaat. Ei siis tarvitse odottaa lumen saapumista, vaan renkaat kannattaa vaihtaa heti kun huomaat yölämpötilojen laskevan nollan alapuolelle.

Raskaan ajoneuvon kuten maasturin ajaminen vääränlaisilla renkailla on erittäin vaarallista, koska ne eivät anna turvallisuuden kannalta riittävää pitoa. Tarvitset pitoa tiellä pysymiseen ja lyhyen jarrutusmatkan onnettomuuksien välttämiseksi. Mitä raskaampi ajoneuvo on, sitä paremman pidon sen tarvitsee liukumisen estämiseksi. Hallitsemattomasti jäällä liukuva raskas ajoneuvo voi olla erittäin vaarallinen ja pelottava kokemus.

Koska SUV kesärengas ei ole suunniteltu talvikäyttöön, ne eivät anna tarvittavaa pitoa jäällä, eikä niillä ole kulutuspintarakennetta, joka toimisi hyvin lumella ja loskassa. Siksi on tärkeää, että talvirenkaat ovat autossa hyvissä ajoin ennen talvisten olosuhteiden saapumista. Jos asuinalueellasi ei esiinny kovin pitkiä tai ankaria talvia, saatat pärjätä joka kelin renkaalla, joka tarjoaa turvaa ja mielenrauhaa ympäri vuoden. Ne ovat hyödylliset niille, jotka ovat hyvin riippuvaisia ​​autostaan ​​eivätkä pärjäisi päivääkään ilman autoa. Joka kelin renkailla ei tarvitse huolehtia huonosta kelistä, etkä koskaan päädy tilanteeseen, jossa olet talvisissa olosuhteissa kesärenkailla.

Talvirenkaat, kuten maastoauton nastarenkaat tai maastoautojen nastattomat talvirenkaat, saattavat olla joka kelin renkaita paremmat ankarissa talviolosuhteissa, mutta tämä edellyttää, että ne on asennettu autoon ennen talven tuloa.

Lisätietoja maastoauton talvirenkaista saat verkkosivuiltamme osoitteessa https://www.nokianrenkaat.fi/