Aiheesta on kirjoitettu lukuisia artikkeleita, ja suurin osa ihmisistä on siitä tietoisia, mutta silti joka vuosi talvi yllättää monet autoilijat. Monet ovat erittäin haluttomia vaihtamaan talvirenkaat liian aikaisin, joten he venyttävät sitä ja tulevat usein yllätetyksi. On totta, että talvirenkaita tulee käyttää vain talvikaudella, mikä pääasiassa johtuu siitä, että renkaat on optimoitu kylmiin lämpötiloihin ja talvipinnoille. Saattaa myös olla säännöksiä, joiden mukaan nastarenkaat ei saa käyttää autossa tietyn ajanjakson ulkopuolella.

Koska talvirenkaat on optimoitu kylmiin lämpötiloihin, lämpötilan lasku riittää syyksi vaihtaa renkaat. Kun lämpötilat ovat alle nollan, talvirenkaat toimivat paremmin kuin kesärenkaat. Joten ei tarvitse odottaa lumen saapumista, vaan heti kun huomaat yölämpötilan laskevan alle nollan, voit vaihtaa renkaat. Kesärenkailla ajaminen talviolosuhteissa on erittäin vaarallista, kun taas talvirenkailla lämpimässä kelissä ajaessa suurin haittapuoli on renkaiden hiukan suurempi kuluminen, mutta siihen ei liity vaaraa. Turvallisuuden kannalta vaihto on siis tärkeää tehdä riittävän ajoissa.

Korkeampaan kulumiseen liittyy usein myös alhainen rengaspaine tai heikkolaatuiset renkaat. Vaihda renkaat siis ajoissa, mutta varmista, että sinulla on korkealaatuiset talvirenkaat kulumisen vähentämiseksi ennen talven saapumista. Varmista myös, että tarkistat rengaspaineet ja varmistat alhaisen vierintävastuksen ja siten alhaisen kulumisen. Korkea vierintävastus vaikuttaa negatiivisesti myös polttoaineenkulutukseen. Paine korreloi lämpötilan kanssa, joten lämpötilan laskiessa laskee myös rengaspaine. Koska paine ei ole vakio, rengaspaineet kannattaa tarkistaa säännöllisesti käydessäsi huoltoasemalla.

Renkaiden vaihtaminen talvirenkaisiin liittyy ennen kaikkea turvallisuuteen ja suorituskykyyn. Varmista, että voit ajaa turvallisesti ja pysyä tiellä talvella. Varmista siis, että vaihdat renkaat tarpeeksi aikaisin ennen talven alkamista.

Lisätietoa talvirenkaiden vaihtamisesta saat verkkosivuiltamme osoitteessa nokianrenkaat.fi