Kuten nimestä ilmenee, talvirenkaat ovat talvikaudelle suunnitellut renkaat. Itse asiassa, tarkemmin sanottuna ne on tarkoitettu talvisiin olosuhteisiin, joihin sisältyy kylmä sää, lumi ja jää. Talvirenkaat ovat paremmat kuin kesärenkaat heti, kun lämpötila laskee alle nollan. Pääasiallinen syy tähän on, että kesärenkaat ei ole suunniteltu kylmiin olosuhteisiin, ja niiden kulutuspintakuviota ei ole optimoitu toimimaan lumella ja jäällä. Ne on suunniteltu lämpimiin keleihin ja tieolosuhteisiin, joita esiintyy pääasiassa kesäisin: kuivalle asfaltille ja toisaalta kesäisiin rankkasateisiin.

Kesäiset ja talviset olosuhteet poikkeavat toisistaan rajusti sekä lämpötilojen että tien pintojen suhteen.  On erittäin vaikeaa suunnitella rengas, joka toimii molemmissa olosuhteissa, etenkin jos renkaalta vaaditaan myös korkeaa suorituskykyä. Kesän kuivissa olosuhteissa renkaan kumilla on hyvä pito asfaltista. Kumiseos onkin optimoitu tarjoamaan oikea tasapaino pehmeyttä ja pitoa, mutta silti ottaen huomioon renkaan kulumisominaisuudet kulumisen minimoimiseksi. Kulutuspintakuvio varmistaa hyvät hallittavuus- ja ohjausominaisuudet sekä lyhyen jarrutusmatkan. Kulutuspinnassa otetaan huomioon myös hyvät ominaisuudet märillä pinnoilla, jotta voidaan välttää vesiliirto ja saavuttaa erinomainen märkäpito.

Talvi tuo mukanaan täysin toisella lailla suunnitellut renkaan. Ensinnäkin renkaan on kyettävä toimimaan kylmissä lämpötiloissa pysymällä pehmeinä ja joustavina. Kulutuspintakuvio on suunniteltava lunta, jäätä ja loskaa ajatellen. Renkaiden on myös tarjottava pitoa näissä olosuhteissa. Tämän vuoksi on vaihdettava talvirenkaisiin talven lähestyessä. Tarvitset renkaat, jotka on optimoitu talvisiin olosuhteisiin ja jotka tarjoavat tarvittavaa pitoa ja turvallisuutta. Syy renkaiden vaihtamiseen on näin ollen aika selvä: kesärenkailla on yksinkertaisesti vaarallista ajaa talvella.

Koska kesärenkailla ajaminen talvella on vaarallista, renkaat on vaihdettava ennen talven tuloa. Koska talvirenkaat ovat turvallisempia kuin kesärenkaat jo, kun lämpötila laskee alle nollan, renkaat kannattaa vaihtaa heti lämpötilan laskiessa eikä jäädä odottamaan ensilumen satamista. Tämä parantaa turvallisuutta.

Lisätietoja talvirenkaista saat verkkosivuiltamme osoitteessa Nokian Tyres