Koska talvikaudella voi kohdata todella hankalia sääolosuhteita, kannattaa varmistaa ajoissa, että saat autoosi parhaat mahdolliset renkaat. On tärkeää valita rengas laadukkaalta rengasvalmistajalta, jolla on hyvät kokemukset laadukkaiden talvirenkaiden valmistamisesta. Hyvä lähtökohta on valita valmistaja, joka on lähtöisin maasta, jossa esiintyy kunnon talvia, kuten Pohjoismaista. Heillä on kokemusta talvioloissa turvallisten renkaiden valmistuksesta.

Tarvitset hyvän talvirengassarjan, joka antaa riittävästi pitoa riippumatta siitä, mikä ajoneuvo sinulla on. Kaikkiin ajoneuvoihin tarvitaan talvirenkaat, jotta niillä voi liikkua turvallisesti talviolosuhteissa. Joissakin maissa tämä on myös pakollista, joten kannattaa tarkistaa millaiset säännökset sinua koskevat, koska ne vaihtelevat maittain. Tämä tekee maiden välisestä matkustamisesta hieman haastavaa. Jos autossa on nastarenkaat, et voi ajaa niillä kaikkiin maihin. Jos aiot ajaa esimerkiksi Saksan läpi, tulee varmistaa, ettei autossa ole nastarenkaat. Tämä voi olla kallis virhe, jos joudut poliisin pysäyttämäksi nastarenkaiden kanssa. Ennen Saksaan saapumista tuleekin varmistaa, että autossa on talvikäyttöön hyväksytyt SUV talvirenkaat.

Paras paikka ostaa uudet renkaat on laajan valikoiman rengasliike, jossa on kattava valikoima ja jossa renkaat voidaan vaihtaa puolestasi. Uudet renkaat tulee hankia, kun kulutuspinnan syvyys on 4 mm. Voit etsiä talvirenkaita verkosta ja tutkia samalla autolehtien tekemien riippumattomien rengastestien tuloksia. Näin saat hyvän kuvan siitä, mitkä rengasmerkit ovat hyviä. Kaikki testit eivät ole suoraan sovellettavissa alueellesi ja ajo-olosuhteisiisi, joten kannattaa tutkia asiaa riittävästi, jotta voit varmistaa renkaiden soveltuvan hyvin autoosi ja kohtaamiisi olosuhteisiin.

Lisätietoa talvirenkaista saat verkkosivuiltamme osoitteessa nokianrenkaat.fi