Kun tarvitset ajoneuvoosi talvirenkaita, kannattaa etsitä parhaiten ajoneuvoosi ja ajo-olosuhteisiisi sopivat renkaat. Parhaat renkaat jollekin ajoneuvolle ja kuljettajalle eivät ehkä ole parhaat sinulle. Sillä, miten ajat ja mihin ajoneuvoasi käytät, on myös merkitystä. Suurin osa kuljettajista on kuitenkin melko samankaltaisia, koska he käyttävät autoja normaaleihin työmatkoihin ja ajoittain perheen kanssa tehtyihin matkoihin. Jos teet pitkiä lomamatkoja autollasi, sillä voi olla vaikutusta talvirenkaat käyttöön, koska on tiettyjä nastarenkaisiin liittyviä säädöksiä.

Jos olet hankkimassa talvirenkaita, kannattaa kerätä tietoja siitä, minkä tyyppiset renkaat kannattaa hankkia. Pääasiallisena haasteena on valita juuri sinulle sopivin rengastyyppi. Euroopan pohjoisimmissa osissa tarvitaan usein erityisiä talvirenkaita, jotka yhdessä kesärenkaat kanssa kattavat koko vuoden käyttötarpeen. Eteläisemmissä osissa pärjätään joko kesärenkailla tai sitten käytetään talvikäyttöön hyväksyttyjä joka kelin renkaita ja jotka sen vuoksi toimivat ympäri vuoden.

Jos alueellasi esiintyy siinä määrin talvisia olosuhteita, että kannattaa hankkia erityiset talvirenkaat, ne ovat aina paras vaihtoehto. Jos talvisäätä esiintyy vain satunnaisesti, joka kelin renkaat tarjoavat parhaan suojan ja turvan odottamattomien säämuutosten varalta. Jos valitset erityiset talvirenkaat, valittavanasi on joo nastarenkaat tai nastattomat talvirenkaat. Nastarenkaat toimivat parhaiten jäällä. Jos asut rannikkoseudulla, jossa on paljon jäisiä teitä, nastarenkaat ovat paras valinta. Nastattomat talvirenkaat antavat enemmän joustavuutta, koska niiden käyttöön ei liity rajoituksia.

Kun selvität asiaa, on hyvä lukea riippumattomia autolehtien tekemiä rengastestejä. Niistä näet, mitkä tuotemerkit yleensä pärjäävät testeissä parhaiten. Käytä testejä lähtökohtana selvityksillesi siitä, mitkä renkaat sopivat parhaiten ajoneuvoosi ja ajo-olosuhteisiisi.

Lisätietoja parhaista talvirenkaista ja niiden etsimisestä saat verkkosivuiltamme osoitteessa https://www.nokianrenkaat.fi/