Autolla ajaminen syksyllä voi olla kaunis kokemus ruska-aikaan värikkäine lehtineen. Samalla siinä siirrytään helpoista ajo-olosuhteista kuivalla ja puhtaalla asfalttipinnalla epävakaampiin sääolosuhteisiin ja mahdollisesti jopa lumeen ja jäälle. Sää ennen talven saapumista voi myös olla haastavaa, koska lämpötila laskee, näkyvyys huononee lyhyempien päivien ja pidempien öiden vuoksi ja sää muuttuu epävakaaksi. Sademäärä lisääntyy ja syksyinen rankkasade voi helposti aiheuttaa vesiliirron. Vesiliirron riski kasvaa entisestään, mikäli ajat huonoilla ja kuluneilla renkailla.

Ei kannata lykätä uuden rengassarjan ostamista etenkin ajo-olosuhteiden heikentyessä. Heti kun saavutat 4 mm kulutuspinnansyvyyden, on aika vaihtaa renkaat uusiin. Tätä pienemmällä kulutuspinnalla renkaiden ominaisuudet ovat merkittävästi huonommat. Jarrutusmatka pidentyy, mikä tekee todennäköisemmäksi onnettomuuteen joutumisen. Myös vesiliirron todennäköisyys kasvaa. Tämä tekee syksystä vaarallisen ajankohdan. Vaikka aikoisit vaihtaa talvirenkaisiin muutaman viikon kuluttua, kannattaa silti hankkia uusi kesärengassarja, jotta voit ajaa turvallisesti ja aloittaa seuraavan kesäkauden lähes uudella rengassarjalla.

Kesärenkaat on suunniteltu toimimaan sekä kuivilla että märillä teillä. Näin ollen sade ei aiheuta ongelmia, jos renkaat ovat korkealaatuiset ja hyvässä kunnossa. Ajamista kannattaa aina säätää sääolosuhteiden mukaan vähentämällä nopeutta tarvittaessa. Nopeutta vähentämällä vähennät myös todennäköisyyttä joutua vesiliirtoon. Seuraa lämpötilaa ja varmista, että vaihdat talvirenkaisiin riittävän ajoissa. Talvirenkaat ovat parempia kuin kesärenkaat, kun lämpötila laskee alle nollan.

Varmista siis, että sinulla on aina hyvälaatuiset ja hyväkuntoiset renkaat. Tämä parantaa turvallisuuttasi riippumatta siitä, mihin vuodenaikaan ajat. Muista myös vaihtaa talvirenkaisiin ennen talvisten olosuhteiden saapumista ja ota rankkasade huomioon, koska se voi johtaa vesiliirtoon.

Lisätietoja syksyllä käytettävistä renkaista saat verkkosivuiltamme osoitteessa https://www.nokianrenkaat.fi/