Kitkarenkaita kutsutaan myös nastattomiksi talvirenkaiksi, koska niissä ei käytetä nastoja luomaan talvikaudella tarvittavaa pitoa. Sen sijaan niissä käytetään innovatiivista kulutuspintamuotoa, johon on sisällytetty pitoa lisääviä partikkeleita. Talvirenkaat tulee aina käyttää talviolosuhteissa, koska kesärenkaat ei ole suunniteltu toimimaan lumella, jäällä tai matalissa lämpötiloissa.

Käytä alueilla, joissa on paljon lunta

Talvipidon suhteen nastarenkaat ovat hiukan parempia jäällä kuin nastattomat talvirenkaat, mutta lumella molemmat ovat kuitenkin yhtä hyviä. Lumisilla alueilla ei ole mitään kunnon syytä käyttää nastarengasta, vaan nastaton talvirengas toimii yhtä hyvin.

Kun haluat lisää joustavuutta

Kitkarenkaiden käyttöön ei liity rajoituksia. Voit asentaa renkaat niin aikaisin kuin haluat ennen talven tuloa ja poistaa ne ilman aikarajoituksia. Nastarenkaisiin liittyy aina aikarajoituksia, jolloin niitä saa aikaisintaan käyttää tai jolloin ne on viimeistään poistettava.

Missä nastarenkaat eivät ole sallittuja

Nastattomia talvirenkaita tulee käyttää maissa, joissa tarvitaan talvirenkaita, mutta nastarenkaat eivät ole sallittuja. Tällainen säädös rajoittaa valintaasi ja tekee siitä paljon helpomman.

Kun matkustat paljon

Nastattomat talvirenkaat ovat paras valinta niille, jotka matkustavat paljon yli maan rajojen ja tarvitsevat talvirenkaita. Yksikään maa ei ole rajoittanut niiden käyttöä. Nastarenkaille on maasta riippuen paljon rajoituksia. Esimerkiksi Saksassa niiden käyttö on kielletty, joten et voi ajaa Saksan läpi nastarenkailla.

Lisätietoja nastattomista talvirenkaista saat verkkosivuiltamme osoitteessa https://www.nokianrenkaat.fi/renkaat/henkiloauton-renkaat/nastarenkaat/