Ei ole epäilystäkään siitä, että erilliset talvirenkaat – sekä nastarenkaat että nastattomat talvirenkaat – tarjoavat erittäin hyvän suorituskyvyn vaikeissa talviolosuhteissa. Mutta miten voi tietää, milloin talvirenkaat kannattaa vaihtaa? Talvirenkaat ovat oikea valinta vaikeisiin talviolosuhteisiin ja tarjoavat hyvän suorituskyvyn sekä lumessa että jäällä – etenkin nastarenkaat. Tietyillä Yhdysvaltojen alueilla on turvallisinta asentaa autoon erityiset talvirenkaat talvikaudelle.

Saatat ihmetellä, missä vaiheessa talvirenkaat kannattaa asentaa autoon. Yleensä ne kannattaa asentaa, kun lämpötila laskee alle nollan. Nastarenkailla tämä on monimutkaisempaa, koska Yhdysvaltojen jokaisessa osavaltiossa on erilaiset lait niiden käytön suhteen. Jotkut osavaltiot sallivat niiden käytön jo syyskuussa, kun taas toiset eivät salli niitä laisinkaan. Jotkut osavaltiot sallivat vain kuminastat, kun taas toiset sallivat sekä metalli- että kuminastat. Talvirenkaat parantavat pitoa, jarrutusta ja käsiteltävyyttä. Nykyisiä talvirenkaita ei ole suunniteltu toimimaan pelkästään lumisissa olosuhteissa, vaan ne toimivat kesärenkaita paremmin myös kylmällä ja kuivalla päällysteellä. Talvirenkaiden suurin haitta on tarve vaihtaa renkaat talven päätyttyä. Tämä johtuu siitä, että talvirenkaita ei ole tarkoitettu käytettäväksi muina vuodenaikoina kuin talvella. Joissakin osavaltioissa nastarenkaiden käyttö on jopa laitonta.

Kun varustat autosi talvirengas, on tärkeää, että koko neljän renkaan rengassarja asennetaan kerralla auton hallinnan ja vakauden ylläpitämiseksi. Hankitpa sitten nastarenkaat tai nastattomat talvirenkaat, voit ajaa ankarimmissakin talviolosuhteissa. Jos asut alueella, jolla esiintyy ankaria talvia, et tule pettymään niiden suorituskykyyn. Talvirenkaita valittaessa ota huomioon ajotarpeesi – ovatko kylmät lämpötilat yleisiä asuinalueellasi? Ajatko jäisillä tai lumisilla teillä ja ajatko aikaisin aamulla tai myöhään illalla? Ajatko samaa nopeutta lämpötilasta riippumatta? Oletko riippuvainen ajoneuvostasi säästä riippumatta? Jos asuinalueellasi esiintyy vain leutoja talvia, joka kelin renkaat luultavasti riittävät, ja tällöin vaihtaminen talvirenkaisiin ei ole välttämätöntä.

Lisätietoja talvirenkaista saat verkkosivuiltamme osoitteessa nokianrenkaat.fi.