Jos olet hankkimassa uusia maastoauton talvirenkaat, on hyvä tietää muutamia asioita. Rengasvaihtoehtojen suhteen maasturiin löytyy samat rengastyypit kuin henkilöautoihin, vaikkakin maastoautoille on parempia vaihtoehtoja maastossa ajamiseen. Tarvitset maastoautoonkin ehdottomasti talvirenkaat, jos aiot ajaa talviolosuhteissa. Maastoauton kesärenkaat eivät toimi talviolosuhteissa. Kesärenkaissa käytetty kumiseos on optimoitu toimimaan ja saavuttamaan paras suorituskyky lämpimällä säällä. Kun lämpötila putoaa alle nollan, kumi kovettuu ja menettää paljon sitä pitoa, joka pehmeällä renkaalla olisi.

Tämän vuoksi kesärenkailla ei koskaan pidä ajaa talvella. Talvirenkaat eivät edellytä lunta tai jäätä, koska ne toimivat paremmin kuin kesärenkaat, kun kesärenkaat kovettuvat noin nollassa asteessa. Etsi siis hyvät talvirenkaat ennen talven saapumista. Saatavilla on samat valinnat kuin henkilöautossa: maastoauton nastarenkaat niillä alueilla missä ne ovat sallittuja, maastoauton nastattomat talvirenkaat, ja joillakin alueilla maastoauton joka kelin renkaat, joita voi käyttää ympäri vuoden. Jos tarvitset maastokelpoiset renkaat, hanki aramidivahvistetut renkaat, jotka kestävät paremmin sivukosketuksia osuessasi monttuihin tai töyssyihin.

Rengasvalinta riippuu suuresti siitä, missä asut, missä ajat ja miten ajat. Yleensä nastarenkaat antavat parhaan pidon, etenkin jäällä, mutta niiden käyttöön liittyy eniten rajoituksia. Ne eivät ole sallittuja kaikissa maissa ja muuallakin ne ovat sallittuja vain talvikuukausina. Nastattomia talvirenkaita voidaan käyttää missä tahansa, mutta niitäkin tulisi käyttää vain kesäkaudella, joskaan tätä ei sääntele mikään lainsäädäntö. Joka kelin renkaat ovat hieno kompromissi kesä- ja talvirenkaiden välillä. Niillä voi lähteä ajamaan milloin vain eikä renkaita tarvitse vaihtaa vuodenaikojen välillä.

Lisätietoa maastoauton talvirenkaista saat verkkosivuiltamme osoitteessa https://www.nokianrenkaat.fi/