Autosi renkaiden tärkeä tehtävä on pitää auto turvallisesti tiellä ja välittää auton suorituskyky tien pintaan. Väärä rengasvalinta voi tehdä koko ajokokemuksesta huonon ja jopa vaarallisen. Varmista, että sekä kesärenkaat että talvirenkaat ovat korkealaatuiset. Renkaat on vaihdettava, kun kulutuspinnan syvyys on alle 4 mm, koska renkaat menettävät suuren osan tärkeimmistä turvallisuusominaisuuksistaan kynnysarvon alapuolella.

Talvirenkaita saa sekä nastarenkaana että nastattomana talvirenkaana. Ne ovat molemmat hyviä kaikissa talviolosuhteissa, mihin sisältyy kylmä lämpötila sekä lunta, jäätä tai loskaa. Talvirenkaat ovat paremmat kuin kesärenkaat jo alle nollan lämpötilassa, joten ei kannata odottaa lumen tai jään esiintymistä ennen renkaiden vaihtamista, vaan valmistautua lumen ja jään tuloon. Kesärenkailla on erittäin vaarallista ajaa talviolosuhteissa, joten kannattaa olla varautunut talvirenkain jo ennen talven tuloa.

Renkaan valinta riippuu henkilökohtaisista mieltymyksistä sekä siitä, miten ja missä ajat ja asut. Jos asut alueella, jossa esiintyy jäisiä teitä, nastarenkaat ovat suositeltavat, koska metalliset nastat tarjoavat parhaan pidon jäällä ja pakkautuneella lumella. Jos alueellasi taas esiintyy enemmän lumen peittämiä teitä, molemmat rengasvaihtoehdot ovat hyvät. Jos taas ajat talvella muualle Eurooppaan, jossa nastarenkaita ei sallita, on parempi valita nastattomat renkaat, koska ne ovat sallittuja kaikissa maissa. Niihin käyttöajanjaksoon liittyy myös vähemmän rajoituksia.

On tärkeää hankkia korkealaatuiset renkaat, jotka kestävät ja ovat riittävän turvalliset ajaa. Varmista myös, että asennat ne ennen talven tuloa, koska asentamattomina niistä ei ole mitään hyötyä.

Lisätietoja talvirenkaista saat verkkosivuiltamme osoitteessa https://www.nokianrenkaat.fi/