Talvella tarvitset ehdottomasti talvirenkaat, mikäli alueellasi esiintyy talviolosuhteita. Talviolosuhteisiin kuuluvat lumi, jää, loska ja matalat lämpötilat. Talvirenkaiden suorituskyky on kesärenkaita parempi jo lämpötilan laskiessa alle nollan. Tämä johtuu siitä, että kesärenkaiden kumiseos on optimoitu lämpimiin lämpötiloihin, joten ne eivät ole pehmeitä ja joustavia alhaisissa lämpötiloissa vaan itse asiassa kovettuvat. Renkaat saavuttavat osan pidostaan ​​sillä, että ne kykenevät myötäilemään tien pintaa, työntäen kumia tien​​pinnan mikro-onkaloihin. Ilman tätä vaikutusta menetät osan pidosta. Tämän vuoksi on tärkeää vaihtaa renkaat jo lämpötilan laskiessa eikä odottaa lumen saapumista. Lumen saapuessa on liian myöhäistä vaihtaa renkaat, ellet voi tehdä sitä ajamatta jonnekin.

Talvirenkaat suhteen on muutama vaihtoehto asuinpaikastasi riippuen. Tavalliset talvirenkaat ovat vain talvikäyttöön, joten joudut hankkimaan myös kesärenkaat ja vaihtamaan näiden välillä vuodenajasta riippuen. Joissakin maissa sallitaan myös talvikäyttöön hyväksytyt joka kelin renkaat, joilla voi ajaa turvallisesti ympäri vuoden. Näin voit käyttää vain yhtä rengassarjaa eikä tarvitse huolehtia renkaiden vaihdosta tai sen ajankohdasta. Olet aina valmis lähtemään ajamaan sääolosuhteista riippumatta.

Jos valitset erityiset talvirenkaat, voit valita myös nastattomat talvirenkaat, jotka ovat laillisia kaikissa Euroopan maissa. Niissä ei ole metallisia nastoja, vaan pito perustuu ainutlaatuiseen kulutuspintakuvioon sekä pitohiukkasiin sekä jäällä että lumessa. Joissakin maissa on sallittua käyttää nastarenkaita, joissa käytetään metallisia nastoja. Niihin liittyy joitain rajoituksia maasta riippuen. Jotkut maat sallivat niiden käyttämisen vain tietyllä ajanjaksolla, kun taas toiset eivät salli niiden käyttöä ollenkaan. Jos siis aiot ajaa maan rajojen yli nastarenkailla, on tarkistettava, ettet yritä päästä maahan, jossa ne eivät ole sallittuja. Nastarenkaat ovat ylivoimaiset ​​jäällä, joten niitä käytetään usein alueilla, joilla esiintyy yleisesti jäätyneitä tienpintoja.  Niitä voi käyttää myös, jos haluat parhaan mahdollisen pidon ajaessasi.

Lisätietoja talvirenkaista saat verkkosivuiltamme osoitteessa https://www.nokianrenkaat.fi/