Kaikissa ajoneuvoissa tarvitaan talvirenkaita, ja maastoautot eivät ole tähän poikkeus. Maastoautojen renkaat näyttävät kestävämmiltä ja siltä kuin ne pystyisivät selviytymään lumesta ja jäästä, mutta valitettavasti asia ei ole näin. SUV kesärengas kumi kovettuu, koska kumiseosta ei ole suunniteltu kylmiin lämpötiloihin. Osa renkaiden pidosta johtuu niiden kyvystä mukautua tienpintaan ja lukittua tienpinnan kanssa kumin työntyessä tienpinnan mikro-onteloihin. Kun rengas on kovettuna, näin ei tapahdu samassa määrin.

Talvirenkaat on suunniteltu kylmiin olosuhteisiin sekä saamaan hyvä pito lumessa ja jäällä. Niiden kumiseos pitää ne pehmeinä ja ketterinä jopa erittäin alhaisissa lämpötiloissa. Myös niiden kulutuspintakuvio on erityisesti suunniteltu toimimaan lumella ja antamaan pitoa jäällä. Nastarenkaissa on kulutuspinnasta ulkonevia metallisia nastoja, jotka antavat erinomaisen pidon jäällä. Metallinastat kaivautuvat jääpintaan ja antavat pitoa. Maastoauton nastattomissa talvirenkaissa on pitoa lisääviä hiukkasia sekä innovatiivista kulutuspinnan muotoilua antamassa pitoa jäällä. Jos yrität ajaa kesärenkailla, mikään ei anna sinulle tarvittavaa ylimääräistä pitoa: kulutuspinnan kuvio sekä renkaiden kumiseos ovat erilaiset kuin mitä tarvitset talvella.

On tärkeää, että asennat SUV talvirengas autoosi ajoissa ennen lumen tuloa. Talvirenkaista ei ole mitään hyötyä, jos ne eivät ole asennettuna. Turvallisuuden varmistamiseksi ne on asennettava ennen talven tuloa. Maastoauton talvirenkaat ovat maastoauton kesärenkaita parempia heti lämpötilan laskiessa alle nollan. Näin ollen ei kannata odottaa lumen satamista ennen renkaanvaihtoa, vaan renkaat tulisi vaihtaa heti, kun lämpötila laskee alle nollan. Kannattaa siis mieluummin tarkkailla lämpötilaa, jota on helpompi seurata ja ennustaa kuin lumisadetta. Vaihda renkaat ajoissa, ja voit ajaa maastoautollasi turvallisesti.

Lisätietoja maastoautojen talvirenkaista saat verkkosivuiltamme osoitteessa https://www.nokianrenkaat.fi/