Koska talvella ajaminen on haastavampaa, on välttämätöntä, että varaat itsellesi hieman ylimääräistä aikaa päästäksesi määränpäähän. Kiire on yksi pahimmista asioista talvella. Kiireessä on taipumus ajaa nopeammin, olla kiihtyneemmässä mielentilassa ja pitää lyhyempiä turvavälejä edessä ajaviin autoihin. Koska talvella jarrutusmatka on pidempi kuin kesärenkaat kuivilla asfaltilla, peräänajon riski kasvaa.

Varmistamalla, että sinulla on riittävästi aikaa, voit ajaa varovaisemmin. Ei tarvitse myöskään ajaa huonolla tuulella, vaan voit rentoutua ja nauttia ajamisesta. Varmista, että tiedät ajoreitin, jottei sitä tarvitse yrittää etsiä ajon aikana puhelimesta. On myös suositeltavaa pysähtyä soittamaan ja ilmoittaa olevansa myöhässä sen sijaan, että yrittää saada aikaa kiinni. Onnettomuus hidastaa matkaa varmasti kauemmin kuin muutaman minuutin.

Varmista, että autossasi on aina kunnolliset ​​talvirenkaat. Näin varmistat, että pystyt jarruttamaan nopeasti, renkaat ovat turvalliset ajaa, ja saat autosi pysähtymään ajoissa ennen onnettomuuteen joutumista. Parhaat mahdollisuudet auton pysäyttämiseen riittävän ajoissa on, jos sinulla on autossasi nastarenkaat. Niiden suorituskyky on erityisesti jäällä parempi kuin nastattomien talvirenkaiden. Valinta nastarenkaiden ja nastattomien talvirenkaiden välillä riippuu paljon siitä, missä asut. Nastarenkaat eivät ole sallittuja kaikissa maissa, joten on syytä tarkistaa, onko niitä saatavilla asuinalueellasi.

Jos nastarenkaiden käyttö ei ole sallittua, jäljellä on vain nastaton vaihtoehto ja silloin valinta on ilmeinen. Jos molemmat vaihtoehdot ovat käytettävissä, voit valita kumman vaan, koska molemmat ovat hyviä. Nastarenkaat ovat ylivoimaiset ​​jäällä, joten jos haluat parhaan mahdollisen pidon jäällä, valitse nastarenkaat. Huomaa kuitenkin, että matkustaminen muihin maihin voi hankaloitua. Ennen kuin hyppäät autoon ja ajat Alpeille, tarkista millä kaikilla mailla on rajoituksia niiden käytön suhteen.

Lisätietoja talvirenkaista saat verkkosivuiltamme osoitteessa nokianrenkaat.fi