Talven tulo voi aiheuttaa kaaosta tien päällä. Tämä pätee jopa alueilla, joilla ihmiset ovat tottuneet ajamaan talviolosuhteissa kuten lumella ja jäällä. Tämä ei ole yllättävää, koska lumella ja jäällä ajaminen voi olla pelottavaa jopa kokeneimmillekin kuljettajille. Yksi asia, joka pitää mielessä näissä olosuhteissa, on jarrutusmatkan piteneminen. Onkin tärkeää kasvattaa etäisyyttä edellä ajaviin autoihin. Todennäköisesti tärkein asia turvallisen ajon takaamiseksi on hankkia korkealaatuiset talvirenkaat, joita on saatavana joko nastarenkaat tai SUV talvirengas. Joitakin talvirengasmerkkejä, kuten Nokian Nordman 7, on saatavana tehdasasennetuilla nastoilla tai ilman nastoja, mikä antaa kuluttajalle valinnan mahdollisuuden.

On myös tärkeää, että talvirenkaat ovat hyvässä kunnossa ennen talven tuloa ja että niiden kulutuspinta on vähintään 4 mm. Riittävä kulutuspinta auttaa suojautumaan sateen tai loskan aiheuttamalta vesiliirrolta, koska syvempiä uria tarvitaan veden tai loskan siirtämiseen tehokkaasti. Vesiliirto tapahtuu, kun vedenpaine renkaan edessä pakottaa vesikerroksen renkaan alla vähentäen kitkaa ja aiheuttaen ajoneuvon hallinnan menetyksen. Jos autosi joutuu vesiliirtoon, älä polkaise jarruja pohjaan, vaan pidä ohjaus halumaasi suuntaan ja ota jalka pois kaasupolkimesta. Usein vesiliirto kestää alle sekunnin, joten yritä välttää joutumasta paniikkiin ja noudata yllä mainittuja neuvoja palauttaaksesi autosi hallinnan.

Toinen turvallisuusvinkki on pitää renkaat kunnolla täytettyinä, mikä vähentää vierintävastusta, polttoaineen kulutusta, polttoaineen kustannuksia sekä haitallisia päästöjä. Muita asioita, jotka on syytä pitää mielessä lumessa ajettaessa: aja hitaammin, älä pysähdy äkillisesti, pidä kantapää lattiassa ja käytä jalkasi päkiää ylläpitämään tasainen paine jarrupolkimessa. Varmista, että kiihdytät ja hidastat hitaasti sekä muista pitää pidempi turvaväli. Älä koskaan ryntää mäkiä ylös, koska se voi aiheuttaa renkaiden sutimisen lumisilla teillä. Vaikka et olisi koskaan ajanut lumella, näiden neuvojen noudattaminen ja korkealaatuisten talvirenkaiden hankkiminen auttavat ajamaan turvallisesti talvella.

Lisätietoa talvirenkaista saat verkkosivuiltamme osoitteessa nokianrenkaat.fi