Talvirenkaiden valinta ei ole aina helppoa. Niistä on tiedettävä jonkin verran ennen päätöksen tekemistä. Asia ei ole niin helppo, että voisi vain marssia liikkeeseen ja ostaa rengassarjan: on tiedettävä, missä olosuhteissa yleensä ajat, mitä maasi lainsäädäntö asiasta sanoo, ja minkä tyyppinen ajoneuvo sinulla on.

Lunta, jäätä tai loskaa

Ajatko pääasiallisesti lumessa, jäällä vai loskassa? Nastarenkaat toimivat paremmin jäällä kuin SUV talvirengas. Jos asut alueilla, joilla esiintyy paljon jäätä, kuten rannikkoalueilla tai lähellä suuria järviä, saatat tarvita nastarenkaat.

Lainsäädäntö – nastarenkaat sallittu?

Joissakin maissa ei saa käyttää nastarenkaita. Jos niitä ei sallita, se rajoittaa vaihtoehtojasi.

Nastat vai ilman nastaa

Haluatko nastarenkaat vai nastattomat talvirenkaat? Nastarenkaat toimivat paremmin jäällä kuin nastattomat talvirenkaat. Lumessa ne toimivat yhtä hyvin. Tarkista myös, onko alueellasi saatavilla nastarenkaita.

Bensiini, sähköinen vai hybridi

Bensiiniautot ovat kevyempiä kuin sähkö- ja hybridiautot, joissa on raskas akku. Jälkimmäisten vääntömomentti on myös suurempi, joten tarvitset niihin kulutuskestävämmät renkaat.

Vaihda renkaita vai ympäri vuoden käytettävät renkaat

Joissakin maissa on saatavana joka kelin renkaita. Jos ne on talvikäyttöön hyväksytty, niitä voi käyttää sekä talvella että kesällä. Tällöin ei siis tarvitse huolehtia renkaiden vaihdosta talven tullen.

Vierintävastus

Muista tarkistaa EU:n rengasmerkintä varmistaaksesi, että valitset renkaat, joilla on alhainen vierintävastus. Tällöin renkaat kuluvat hitaammin ja vähentävät polttoaineen kulutusta.

Lisätietoja talvirenkaista saat verkkosivuiltamme osoitteessa https://www.nokianrenkaat.fi/renkaat/henkiloauton-renkaat/talvirenkaat/