Jos aiot lähteä hiihtoretkelle autolla, kannattaa varmistaa, että autossasi on oikeat renkaat matkaa varten. Rengasvalinta riippuu siitä, minne Alpeilla olet menossa ja mitä kautta ajattelit sinne ajaa. Alpeilla tarvitset jonkinlaiset talvikäyttöön hyväksytyt ​​renkaat. Jos ajat Saksan kautta, et kuitenkaan voi käyttää nastarenkaita.

Kaikki maat ja raja-asemat sallivat nastattomien talvirenkaiden käytön, joten ne saattavat olla paras vaihtoehto. Joissakin paikoissa saatetaan edellyttää, että autossa on lumiketjut mukana sakean lumisateen varalta. Jos asut alueella, jossa ei esiinny kunnon talvia, kannattaa harkita joka kelin renkaita, jotka toimivat kuin talvirenkaat talviolosuhteissa ja kuten kesärenkaat kesällä. Niitä voi siis käyttää ympäri vuoden. Ne ovat loistava valinta alueille, joissa ei tarvita ​​talvirenkaita koko talvikautta, mutta jossa halutaan silti hyötyä talvirenkaiden tarjoamasta turvallisuudesta.

Jos asut maassa, jossa on talvella käytettävä asianmukaisia talvirenkaita, käytät todennäköisesti erityisiä talvirenkaita ja vaihdat ne kesärenkaisiin kesäksi. Sinulla on mahdollisuus valita nastarenkaiden tai nastattomien talvirenkaiden väliltä. Jos aiot lähteä hiihtoreissulle Alpeille, nastarenkaat saattavat aiheuttaa haasteita.  Onkin paljon parempi käyttää nastattomia talvirenkaita, jotka ovat sallittuja kaikissa maissa.

Lisätietoja talvirenkaita alppireissulle saat verkkosivuiltamme osoitteessa https://www.nokianrenkaat.fi/